Η έκθεση «ΓΑΚ-ART: Αφηγήσεις & Αναγνώσεις» που συνδιοργάνωσαν και παρουσίασαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, από 18 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2021, στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, είναι πλέον διαθέσιμη και σε ψηφιακή μορφή.

Όσοι δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν διά ζώσης την έκθεση ή θα ήθελαν να την ξαναδούν, αποκτούν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους της, να γνωρίσουν τα εκθέματά της και να ακούσουν τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτή να μιλούν για το έργο τους και τη δημιουργική διαδρομή τους.

*Η έκθεση υλοποιήθηκε με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης-αρχαιολόγου κ. Λουίζας Καραπιδάκη, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης. Σε αυτήν σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από αρχειακά τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους δημιουργώντας νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις. Τα εικαστικά τους έργα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση και παρουσιάστηκαν παράλληλα με το αρχειακό υλικό, από το οποίο άντλησαν τη θεματολογία τους.

Ο κατάλογος της έκθεσης εκδόθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η δομή του ακολουθεί τον αφηγηματικό ιστό της έκθεσης, η οποία με κριτήριο τις θεματικές επιλογές των δημιουργών διαρθρώθηκε σε πέντε μεγάλους θεματικούς άξονες: Σύμβολα, Πρόσωπα, Πολεμικές επιχειρήσεις, Φιλελληνισμός, Γυναικεία παρουσία.

Share it!