Το Πανεπιστήμιο Κύπρου περιλαμβάνεται για πέμπτη διαδοχική χρονιά ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη QS World University Rankings, καταλαμβάνοντας την 389η θέση.   Πρόκειται για το μοναδικό πανεπιστήμιο της Κύπρου που συγκαταλέγεται στην εν λόγω λίστα.

O Οργανισμός QS World Rankings / Top Universities (https://www.topuniversities.com/world-university-rankings?tab=indicators) είναι ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάροχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση. Η έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων QS World University Rankings δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται ως μια από τις 3 πιο αναγνωρίσιμες λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, μαζί με την κατάταξη «Academic Ranking of World Universities» και το Times Higher Education World University Rankings, στις οποίες επίσης συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για το έτος 2025, ο Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, κατατάσσει τα 1.503 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο ενώ φέτος αξιολογήθηκαν 5,563 πανεπιστήμια από 106 χώρες. Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία επιστημονικών δημοσιεύσεων από βιβλιογραφική βάση που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές/τριες και ερευνητές/τριες των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 660.000 διευθυντών/τριών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή περίπου 2.000.000 ακαδημαϊκών. Τέλος, λαμβάνεται υπόψη ο προσανατολισμός των πανεπιστημίων σε σχέση με τη βιωσιμότητα και τη διασύνδεση με τους στόχους αειφόρου/βιώσιμης ανάπτυξης.

Share This Story, Choose Your Platform!