Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βύρτσμπουργκ Christoph Wanner, για το πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο του.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου

Ο Καθηγητής Christoph Wanner γεννήθηκε στο Bad Mergentheim του κρατιδίου Baden-Württemberg της Γερμανίας, το 1957. Σπούδασε Ιατρική μεταξύ των ετών 1976 και 1982, στα Πανεπιστήμια Φεράρα, Βερολίνου και Würzburg και εκπαιδεύτηκε στις ειδικότητες της Παθολογίας και της Νεφρολογίας, μεταξύ των ετών 1983 και 1990, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Freiburg. Το 1990 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή του και ξεκίνησε να εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Freiburg.

Ο Καθηγητής Wanner κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως στον χώρο της Νεφρολογίας, καθώς για περισσότερα από 30 έτη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε σημαντικά ερευνητικά πεδία της ειδικότητας, ενώ η ερευνητική του παραγωγή έχει επιδράσει καταλυτικά στη διαμόρφωση των σύγχρονων θεραπευτικών στρατηγικών αντιμετώπισης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) και άλλων νοσημάτων.

O Καθηγητής Wanner είναι συγγραφέας περισσότερων των 980 δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, με περισσότερες από 80.000 αναφορές και h-index=120 στη βάση Scopus και περισσότερες από 180.000 αναφορές και h-index=147 στη βάση Google Scholar. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια ανά την υφήλιο, έχει λάβει έγκριτα διεθνή και εθνικά βραβεία και διετέλεσε προσκεκλημένος Καθηγητής σε σημαντικά Πανεπιστήμια. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε πολλά κείμενα κατευθυντήριων οδηγιών του χώρου της Νεφρολογίας. Μεταξύ των ετών 2003-2008, διετέλεσε Editor-in-chief του περιοδικού Kidney & Blood Pressure Research και μεταξύ 2011-2019 Editor-in-chief του Journal of Renal Nutrition, ενώ έχει υπηρετήσει ως μέλος του Editorial Board ή/και Associate Editor σε όλα τα κορυφαία διεθνή περιοδικά του πεδίου της Νεφρολογίας.

Share This Story, Choose Your Platform!