Τι είναι η εικαστική θεραπεία; 

Το εργαστήριο εικαστικής θεραπείας είναι μια ψυχοδυναμική προσέγγιση. Εκφράζοντας αυτό που οι λέξεις δεν φτάνουν, δηλαδή, πάμε να δώσουμε μορφή & χαρακτήρα στη μη- λεκτική οπτική της εικόνας, των χρωμάτων ‘’συναισθήματα’’, να εμβαθύνουμε τον τρόπο λειτουργίας του κάθε παιδιού από το ασυνείδητο στο συνειδητό και να τα μεταμορφώσουμε σε μοναδικά Έργα τέχνης!

Αυτή η διαδικασία βοηθάει τα παιδιά στο φανταστικό κομμάτι, να αποκτήσουν κριτική άποψή και να πειραματιστούν με την αισθητική τους, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους και να δουλέψουν σε ομάδες, Ο τρόπος αυτός βοηθάει στην βελτίωση της εικόνας τους. 

Κάθε εβδομάδα, στο Μουσείο Θύραθεν, τα παιδιά μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό θα δουλεύουν ένα έργο τέχνης (Γλυπτό, βίντεο Αρτ, χορός, ζωγραφική) και θα προσπαθούν να εξελιχθούν μέσα από αυτό. Στην συνέχεια θα γίνονται συζητήσεις που θα κινητοποιούν την έμπνευση και θα οδηγούν στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου.

Αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμα, μετά το τέλος των συναντήσεών του, σκοπεύει να παρουσιάσει τα δέκα έργα τέχνης. Στόχος είναι, μέσα από τις διαφορετικές προσωπικότητες των παιδιών, οι ενήλικοι να διδαχθούν ή να μάθουν κάτι καινούριο. 

Έναρξη: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων Θύραθεν 

Share This Story, Choose Your Platform!