Έναρξη: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Μαθήματα: Δευτέρα: 18:00 – 19:30 αρχάριο τμήμα, & 19:30 – 21:00 προχωρημένο τμήμα

Επιμορφώτρια: Η κα Αθανασία Παναγέα.

Η Αθανασία Παναγέα σπούδασε Καλές Τέχνες και Πολιτισμική Διαχείριση, ενώ τα προσωπικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη φωτογραφία. Ως φωτογράφος έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά καθώς επίσης εκτίθενται και σε μόνιμες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τουρκία. Η φωτογραφία αποτελεί για την Αθανασία έναν τρόπο αναπαράστασης της προσωπικής ανάμνησης αλλά και διατήρησης της. Μέσα από τον πειραματισμό με τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου της, η Αθανασία πραγματεύεται την έννοια της χρονικότητας, η οποία αποτελεί και κύριο στοιχείο της δουλειάς της συνολικά. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως διευθύντρια φωτογραφίας για πλήθος ταινιών μικρού μήκους και video clip και έχει συμμετάσχει σε ομάδες παραγωγής φεστιβάλ κινηματογράφου για την εύρεση πόρων, την επιμέλεια προγράμματος και τον συντονισμό επισκεπτών.

Την εποχή που το μέσο της φωτογραφίας έχει ευρέως εξαπλωθεί, σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις οπτικές ανησυχίες των ατόμων που θα συμμετέχουν καθώς και με τη φωτογραφική μηχανή ως μέσο αφήγησης. Θα αναλύσουμε τη στιγμή της λήψης και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εκείνη τη στιγμή που δείχνουν όλα να σταματούν, αλλά και για την επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ του φωτογράφου και του θεατή. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα αναλύσουμε το πώς αφηγούμαστε μία ιστορία με οπτικά μέσα και ποιά ιστορία επιλέγουμε να διηγηθούμε με το κάδρο μας.

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, 171 21
Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9333 702 – 210 9330 274,
Fax: 210 9333694
[email protected]www.estia-ns.gr

Share This Story, Choose Your Platform!