7 επιστημονικές διαλέξεις, 37 παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών, 2 θεματικά εργαστήρια και «καλές πρακτικές» σε δύο ημέρες, δίνουν το στίγμα της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και του Προγράμματος «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

H διημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024, και είναι ανοικτή προς το κοινό. Περιλαμβάνει επιστημονικές διαλέξεις και παρουσιάσεις σε θέματα αιχμής από διακεκριμένους επιστήμονες, καθηγητές ΑΕΙ και αποφοίτους του Προγράμματος Σπουδών «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» και από συνεργάτες του Εργαστηρίου. Ερευνητικά αποτελέσματα σε αντικείμενα όπως: Μαθηματική Ανάλυση,  Διαφορικές Εξισώσεις, Πιθανότητες και Στατιστική, Μαθηματική Μοντελοποίηση αντικατοπτρίζονται στο περιεχόμενο της διημερίδας. Η διημερίδα αυτή δίνει δυνατότητα για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με περισσότερους από 20 καθηγητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, και αποτελεί ευκαιρία για γόνιμο επιστημονικό διάλογο, νέες προοπτικές και συνεργασίες, σε μια εποχή έντονης μαθηματικής δραστηριότητας και παραγωγής.

Η μοναδική αυτή επιστημονική εκδήλωση, ολοκληρώνεται με δύο θεματικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των επιμορφώσεων που προσφέρει η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες στη χρήση των υπηρεσιών της εξ Αποστάσεως βιβλιοθήκης του ΕΑΠ, στα εργαλεία αναζήτησης, ανάκτησης και διαχείρισης βιβλιογραφικών πηγών και στην αξιοποίησή τους στη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών εργασιών.

Η διημερίδα που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε ετήσια βάση, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, προσφέροντας τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησής της. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ https://eap.gr και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών http://mathlab.eap.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά», https://msm.eap.gr .

Σύνδεσμος Συμμετοχής: http://tinyurl.com/42wzfrms

Αναγνωριστικό σύσκεψης: 343 126 904 462, Κωδικός πρόσβασης: 5cUFJa

Αυτή τη χρονιά,  η Διημερίδα είναι αφιερωμένη  στη μνήμη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριαςτης ΣΘΕΤ   Φωτεινής Καριώτου,τ. Διευθύντριας του ΠΜΣ  «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά»και τ. μέλους του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων  Μαθηματικών.

Share This Story, Choose Your Platform!