Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Φωνές της Ελευσίνας», του Βερολινέζου καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ της 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με την ομάδα του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens.

Μια ζωντανή εμπειρία ραδιοφώνου στον δρόμο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 18 Φεβρουαρίου.Μέσω ενός πρωτότυπου ραδιοπεριπάτου που ξεκινά από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και καταλήγει στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, φωνές των κατοίκων της πόλης μας μεταφέρουν εμπειρίες και βιώματα από την ιστορία αλλά και το παρόν της πόλης, με όχημα τα ραδιοκύματα. Συγκεκριμένα, δέκα ραδιοπομποί εμβέλειας μόλις λίγων μέτρων, σχεδιασμένοι και εγκατεστημένοι από τον καλλιτέχνη, θα δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό περιηγητικό μονοπάτι σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (κόμβους). 24 ώρες το 24ωρο, χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μικρά φορητά ραδιόφωνα και ακολουθώντας έναν χάρτη, επισκέπτες και κάτοικοι θα μπορούν να συντονίζονται στις διαφορετικές εκπομπές του κάθε κόμβου. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να συντονίσουν τα ραδιόφωνά τους στα 107,8 MHz των FM.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 13:00, ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και ομαδικός ραδιοπερίπατος με οδηγό τον Karl Heinz Jeron και σημείο συνάντησης το Αναψυκτήριο, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκεί όπου βρίσκεται και το στούντιο του κοινοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (voicesofelefsina.eu).

Το έργο «Φωνές της Ελευσίνας» αποτελεί μέρος της δράσης Μυστήριο 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ο ομώνυμος κοινοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Λίγα λόγια για τον Karl Heinz Jeron

Ο Karl Heinz Jeron γεννήθηκε στο Memmingen της Γερμανίας το 1962. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο της Γερμανίας και στην Αθήνα. Η τέχνη του καταπιάνεται με την καθημερινή κουλτούρα, την αντίληψη των μέσων και την κατεργασία της πληροφορίας. Τα έργα του Jeron εκτείνονται από το ρομπότ Sim Gishel που τραγουδά και χορεύει, μέχρι συνθέσεις για ηλεκτροδοτούμενα σάπια λαχανικά και ηχητικές ξεναγήσεις σε χερσαία αιολικά πάρκα. Πρόσφατες εκθέσεις, δράσεις και συνεργασίες περιλαμβάνουν το Athens Digital Arts Festival, το ZKM Karlsruhe, το Ars Electronica Linz, την Documenta X, το ICA London, το Walker Art Museum Minneapolis, την Berlinischen Galerie Berlin και το Museum of Modern Art San Francisco.

Περισσότερες πληροφορίες στο Info Point της 2023 Ελευσίς στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθεύονται τον έντυπο χάρτη της διαδρομής, και να δανείζονται φορητά ραδιόφωνα για τον περίπατο.

Σημείωση: Η εγκατάσταση λειτουργεί για το κοινό όλο το 24ωρο με τη χρήση ενός ραδιοφώνου (είτε φορητού είτε αυτού που έχουν τα κινητά τηλέφωνα). Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης, αφού συντονίσουν τη συσκευή τους στους 107, 8 MHz των FM, ακολουθούν έναν χάρτη, και απολαμβάνουν τις διαφορετικές εκπομπές του κάθε κόμβου.

Share This Story, Choose Your Platform!