Την Κυριακή 7 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW-Women of the World Athens 2024, παρουσιάζεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ο συγκλονιστικός δραματικός μονόλογοςPrima Facie της πολυβραβευμένης Αυστραλής θεατρικής συγγραφέως Suzie Miller.Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Ιώς Βουλγαράκη, τον ρόλο της Τέσσα αναλαμβάνει η Αλεξία Καλτσίκη, ενώ η Σοφία Ευκλείδου έχει τη μουσική επιμέλεια.

Το έργο παρακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής δικηγόρου: η Τέσσα είναι μια γυναίκα της εργατικής τάξης που έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κορυφαία συνήγορο υπεράσπισης. Μαχητική -το πάθος της είναι να κερδίζει τις υποθέσεις- δουλεύει σκληρά, εξετάζει κατ΄ αντιπαράσταση, ρίχνει άπλετο φως σε κάθε σκιά αμφιβολίας, για κάθε υπόθεση. Ώσπου, ένα απροσδόκητο γεγονός, τη φέρνει αντιμέτωπη με το όριο: εκεί, όπου, η πατριαρχική εξουσία του νόμου, το βάρος της απόδειξης και η ηθική αποκλίνουν.

To Prima Facie έκανε πρεμιέρα το 2019 στην Αυστραλία, στο Griffin Theater του Σύδνεϋ. Μια νέα παραγωγή του, που παρουσιάστηκε το 2022 στο WestEnd του Λονδίνου, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy και BAFTA JodieComer, σε σκηνοθεσία Justin Martin, απέσπασε το Βραβείο Olivier για το καλύτερο νέο θεατρικό έργο και την καλύτερη ηθοποιό. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Broadway σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία και κερδίζοντας το βραβείο Tony για την καλύτερη ηθοποιό. Για «μία από τις πιο συναρπαστικές παραστάσεις της σεζόν» έγραψε η Wall Street Journal, ενώ η Daily Beast αναφέρθηκε σε «ένα από τα πιο ηλεκτρισμένα θεατρικά έργα».

Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ιώ Βουλγαράκη

Στον ρόλο της Τέσσα η Αλεξία Καλτσίκη

Τσέλο/Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Ευκλείδου

Η Σκηνική Ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπερτίτλους.   

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μετά το πέρας της Σκηνικής Ανάγνωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα του έργου, Suzie Miller.

Share This Story, Choose Your Platform!