Το θέμα της ιστορικής μνήμης, πώς διαμορφώνει τη σχέση μας με το σήμερα και πώς διαμορφώνεται από τη σχέση μας με το παρόν, είναι ιδιαίτερα συναφές στις μέρες μας

Share it!

Με αφορμή την επετειακή χρονιά της επανάστασης του 1821, η ομάδα ARS (Γρηγοριάδη Μαρία, Καμένου Βίκυ, Κουκουλάκη Στέλλα και Παγωμένος Κώστας) πραγματοποιεί έκθεση με τίτλο 1821, Αν το 18 ήταν 20 στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Το θέμα της ιστορικής μνήμης, πώς διαμορφώνει τη σχέση μας με το σήμερα και πώς διαμορφώνεται από τη σχέση μας με το παρόν, είναι ιδιαίτερα συναφές στις μέρες μας που γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την αρχή του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα. Το νόημα της ιστορίας είναι κεφαλαιώδες για τη συνείδηση της παρελθούσας και μέλλουσας θέσης μας στον κόσμο. Αυτή η απαίτηση για νόημα κατατρύχει τους τέσσερις καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται στο Ηράκλειο και εκθέτουν μαζί για το 1821, για το πώς τα διλήμματα και τα διακυβεύματα της εποχής εκείνης, θα φαίνονταν και θα μεταφράζονταν στις σημερινές συνθήκες.

Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 13 Αυγούστου 2021