Τίτλος: Π.Μ.Σ. Βιοϊατρική Μηχανική 

   

Επιστημονικός κλάδος:
Βιοϊατρική Μηχανική

Πανεπιστήμιο:
Πανεπιστήμιο Πατρών

Γλώσσα:
Αγγλικά

Διάρκεια:
4 εξάμηνα

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

http://emmbiome.eu

Περιγραφή

Το European Erasmus-Mundus Programme on Biomedical Engineering (EMMBIOME) http://emmbiome.eu/, είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία τριών διακεκριμένων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων: του Πανεπιστημίου του Kragujevac (Σερβία), του Πανεπιστημίου της Πάτρας (Ελλάδα) και του Πανεπιστημίου Grigore T. Popa- Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή Iasi (Ρουμανία).

Στόχοι του MScBME: Το EMMBIOME πρωτοπορεί σε ένα πρόγραμμα σπουδών αιχμής στη Βιοϊατρική Μηχανική. Αυτό το διεπιστημονικό πρόγραμμα εξοπλίζει τους φοιτητές με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων στον τομέα της υγείας μέσω προηγμένων λύσεων μηχανικής. Οι φοιτητές αναμένεται να περάσουν ένα εξάμηνο σε κάθε ίδρυμα. Εκτελούν τη διπλωματική τους εργασία κατά τη διάρκεια του τέταρτου εξαμήνου στο ίδρυμα της επιλογής τους. Για τους 15-20 υποψηφίους με υψηλή κατάταξη προβλέπεται ανταγωνιστική υποτροφία.  

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό και μια δραστήρια διεθνή κοινότητα. Μέσα από πρακτικά ερευνητικά έργα και έμφαση σε πραγματικές εφαρμογές, οι φοιτητές αναπτύσσουν την τεχνογνωσία για να προωθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα της Βιοϊατρικής Μηχανικής.Οι απόφοιτοι δεν έχουν μόνο μια βαθιά κατανόηση των αρχών της βιοϊατρικής μηχανικής, αλλά και την πρακτική εμπειρία για να ανταποκριθούν σε ποικίλα επαγγελματικά περιβάλλοντα, από την ανάπτυξη ιατρικών συσκευών έως την καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το EMMBIOME ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία και η ιατρική συνυπάρχουν αρμονικά, ενδυναμώνοντας την επόμενη γενιά ηγετών που θα διαμορφώσουν το τοπίο της Βιοϊατρικής Μηχανικής.

Κριτήρια Επιλογής: Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, με την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών να βασίζεται σε κριτήρια που περιλαμβάνουν τη βαθμολογία του υποψηφίου στα σχετικά προπτυχιακά μαθήματα, τη βαθμολογία της διπλωματικής εργασίας, την ερευνητική δραστηριότητα και μια συνέντευξη.

Διάρκεια Σπουδών και Γλώσσα Διδασκαλίας: Η διάρκεια των σπουδών του MSc-EMMBIOME είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αφιερώνεται στη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. Το πρόγραμμα, που διεξάγεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, απονέμει πολλαπλά πτυχία στη “Βιοϊατρική Μηχανική” από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Η περίοδος αιτήσεων είναι τώρα ανοιχτή. Προθεσμία: 06 Φεβρουαρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://emmbiome.eu/

Share This Story, Choose Your Platform!