Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους, που πραγματοποιείται από 16 έως 22 Οκτωβρίου, προσκαλεί το κοινό του σε δύο εκδηλώσεις στο GoetheInstitut Athen.

Πρόκειται αφενός για μια ειδική προβολή με καλεσμένες 4 νέες σκηνοθέτιδες, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη Γερμανία,  στις 17 Οκτωβρίου 2023 και αφετέρου για ένα Industry Event με διεθνείς καλεσμένους που απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου,  στις 19 Οκτωβρίου 2023.

Ειδική προβολή| Αφιέρωμα για τη Γερμανία| «Αναζητώντας τη θέση μας στον κόσμο»’ Τρίτη 17/10, 10.00-12.30, GoetheInstitut| Είσοδος δωρεάν

Δύο ταινίες ντοκιμαντέρ από νέες δημιουργούς της Γερμανίας (το Dear Dad/Lieber Papa, Deine Tochter της Karoline Roessler και το Either Way/ So oder so των Hannah Jandl, Eva Gemmer, Lea Tama Springer) κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα, προσφέροντάς μας μια διορατική ματιά στον πολυσύνθετο, τρυφερό και γεμάτο από ερωτήματα κόσμο των νέων, σε μια ηλικία που διαμορφώνεται η ταυτότητά τους.

Οι 4 σκηνοθέτιδες, Karoline Roessler, Eva Louisa Gemmer, Hannah Jandl και Lea Tama Springer, θα έρθουν ειδικά στην Αθήνα για να είναι παρούσες και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά την προβολή. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Friedrich Burschel, Διευθυντής του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Παράρτημα Ελλάδας, συντονίζει η Δήμητρα Κουζή, δημοσιογράφος/σκηνοθέτης, διευθύντρια KinderDocs.

Η προβολή είναι ανοιχτή για το κοινό, με έμφαση σε φοιτητές/τριες και ενήλικο κοινό (από 16+). Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.

Industry Event| «Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους: Διεθνείς προσεγγίσεις και προοπτικές»| Πέμπτη 19/10, 17.00-20.30, GoetheInstitut
Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κινηματογράφου και σπουδαστές

Διεθνείς και Έλληνες καλεσμένοι από τον χώρο του κινηματογράφου θέτουν στο επίκεντρο το κινηματογραφικό είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ για νέα ακροατήρια. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί, επιμελήτριες προγράμματος και διευθύντριες φεστιβάλ από την Ολλανδία και την Γερμανία έρχονται στην Ελλάδα ειδικά για το Industry Event του KinderDocs, ανοίγοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο για τις προκλήσεις και τις προοπτικές στη δημιουργία ντοκιμαντέρ για νέες ηλικίες.
Μια θαυμάσια ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας γύρω από ένα σύνθετο ζήτημα αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για networking!

Οι καλεσμένοι του KinderDocs:

Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.

Share This Story, Choose Your Platform!