Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αυλαία, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη χαρά να απολαύσει μια παράσταση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

To «The Loser» αποτελεί πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Nataša Radulović στο Γιουγκοσλαβικό Δραματικό Θέατρο. Αφηγείται την ιστορία τριών νεαρών ανδρών που ζουν και αναπνέουν μέσα από την τέχνη, σε σημείο που τελικά να χάνουν την επαφή με τον εαυτό τους.

Στο “Gubitnic” (The Loser), η Radulović συνδυάζει το έργο των Pushkin, Mozart και Salieri με το “The Loser” του Thomas Bernhard, ένα μυθιστόρημα που αφορά σε τρεις νεαρούς πιανίστες, οι οποίοι φιλοδοξούν να γίνουν οι επόμενοι Mozart. Αυτοί οι τρεις νεαροί πιανίστες, ο Glenn Gould (Teodor Vinčić) Wertheimer (Joakim Tasić) και ο Noah (Stojša Oljačić) αντιπροσωπεύουν τρία αρχέτυπα καλλιτεχνών, αν και είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο πρώτος είναι σκληρά εργαζόμενος αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει ιδιοφυΐα, και ως εκ τούτου αποφασίζει να σταματήσει να παίζει εντελώς, ο δεύτερος είναι πιο ταλαντούχος, αλλά δεν ανήκει στους ιδιοφυείς, κάτι που τον οδηγεί σε μια περιδίνηση τρέλας. Τέλος, υπάρχει και ο τρίτος, ο πραγματικά ιδιοφυής, ο οποίος επιμένει στη σκληρή δουλειά, καταφέρνοντας να γίνει αρκετά διάσημος.

Το έργο των καλλιτεχνών αποδίδεται ως ένας χορός γεμάτος ζωντάνια, ο οποίος αλλάζει σταδιακά και οδηγείται σε μια μορφή επίπονων ασκήσεων. Η παράσταση τελειώνει με τους Wertheimer, Glenn και Noah να διευθύνουν το κοινό μαζί. Αυτή η χορευτική σκηνή δένει όμορφα την ιστορία και βάζει κι ένα ποιητικό ερωτηματικό στην ιστορία της τοξικής ζήλιας και της αναζήτησης της τελειότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργία και Σκηνοθεσία: Nataša Radulović 
Σκηνογραφία: Jasmina Holbus
Κοστούμια: Marija Marković Milojev
Σύνθεση: Ana Krstajić
Χορογραφία: Marta Bjelica

Ειδικός ομιλίας:  Biljana Todorović
Οργάνωση:Ana Matić
Διεύθυνση σκηνής & υποβολέας:Daša Velimirović
Φώτα: Dragan Arsenić
Ήχος: Kosta Petrović
Κάτοχος των δικαιωμάτων της παράστασης «The loser» του Thomas Bernhard: Suhrkamp Verlag AG
Φωτογραφία:Nebojša Babić
Μετάφραση:Zlatko Krasni / Ivan S. Šajković

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Γκλέν Γκούλντ: TEODOR VINČIĆ
Βέρτχαίμερ: JOAKIM TASIĆ
Νόα: STOJŠA OLJAČIĆ
Μέρι/ Μότσαρτ:LENKA PETROVIĆ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό Εισιτήριο: 15 €
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65: 12 €

***Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην ελληνική γλώσσα.

Share This Story, Choose Your Platform!