Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, θα πραγματοποιήσουν προφεστιβαλική εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με τη συμμετοχή του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Καρύλ Φερέ, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 20:30, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Πλατεία Κατεχάκη – Ενετικό λιμάνι Χανίων.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος Οκαβάνγκο (μετάφραση: Αργυρώ Μακάρωφ, Εκδόσεις Άγρα) και θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Μανώλης Πιμπλής, διευθυντής του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων και ο Σταύρος Πετσόπουλος, εκδότης.

Από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Με ανανεωμένο πρόγραμμα και κεντρικό θέμα «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων θα διεξαχθεί, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης, μεταξύ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης. Με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών και διανοουμένων, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας, όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων επιστρέφει για την 3η του διοργάνωση μέσα από καινοτόμες δράσεις, με στόχο να αναδειχθεί και αυτή τη χρονιά σε τόπο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Share This Story, Choose Your Platform!