Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τιμά τον Μίκη Θεοδωράκημε  μια συναυλία αφιερωμένη στην ειρήνη των λαών, μέσα από την οποία η ΜπέττυΧαρλάυτη, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, μία  εξαμελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών, υπο τη μουσική διεύθυνση της  Λίνας Γερονίκου, θα στείλουν μήνυμα ενότητας των λαών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας. Το Διεθνές Φεστιβάλ ένα χρόνο ακριβώς μετά την απώλεια του οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη  προσκάλεσε την ΜπέττυΧαρλαύτη, η οποία από την νεότερη γενιά καλλιτεχνών αποτελεί την  κατ’ εξοχήν ερμηνεύτρια του έργου του, για να παρουσιάσει ένα μέρος από τις μοναδικές δημιουργίες του οικουμενικού Μίκη.

Σε μια εποχή που το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς αποτελεί ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι και μήνυμα αφύπνισης  των λαών,το κοινό θα ζήσει μία ξεχωριστή βραδιά

Η συναυλία έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου album του συνθέτη και της ερμηνεύτριας, παραγωγής ΕΡΤ, με τίτλο «Η ΜπέττυΧαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη», που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη. Μέσα σε αυτό, περιέχονται– μεταξύ άλλων – ηχογραφημένασε πρώτη εκτέλεση και τα δυο τελευταία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, όπως τα αποδίδει η ΜπέττυΧαρλαύτη στις  συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΜπέτυΧαρλαύτη είναι η ερμηνεύτρια που έλαβε πρόσκληση από τον ZulfiLivaneli, εμβληματικό συνοδοιπόρο του Μίκη Θεοδωράκη στο όραμα της ελληνοτουρκικής φιλίας, ένα μήνα μετά τον θάνατο του συνθέτη, να τραγουδήσει στη μνήμη του στη μεγάλη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, αφιερωμένη στην Ειρήνη.

Τόσο οι συντελεστές όσο και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του κορυφαίου συνθέτη της σύγχρονης Ελλάδας προμηνύουν μια ξεχωριστή  συναυλία-κραυγή για ενότητα των λαών, όπως την οραματιζόταν ο Μίκης Θεοδωράκης και όπως αγωνίστηκε για αυτή.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 10.00 €.
Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.

  • Για Συλλόγους – Σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού).
  • Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων:

ticketservices.gr
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),
Δισκοπωλείο JoeRecords – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673),
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

Πληροφορίες:

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Ώρα 21:30
Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων
(Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οδός Ι.Ρίτσου – Θύρα 3)

Share This Story, Choose Your Platform!