Τί εισπράττουμε από ένα έργο τέχνης; Με ποια κομμάτια της ψυχής το επεξεργαζόμαστε; Πώς το καλλιτεχνικό βίωμα επιδρά στο θυμικό μας; Και πολλές ακόμα ερωτήσεις και προβληματισμοί, με αφετηρία την τέχνη και μέσω της ψυχαναλυτικής προσέγγισης, θα τεθούν σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με στόχο την εκατέρωθεν κατανόηση του τι είναι μία πράξη τέχνης και πώς σχετίζεται με τον άνθρωπο.

Μία συνάντηση με αφορμή το εγχείρημα του Καλλιτέχνη να μεταδώσει την αισθητική και τη συγκινησιακή του εμπειρία. Μία συνάντηση στην οποία οι Ψυχαναλυτές θα επιχειρήσουν να μοιραστούν το βίωμα της ψυχικής επαφής τους με το δημιουργικό συμβάν. Αυτού που συνέβη και συμβαίνει στη διαδικασία, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα στις συνειδησιακές καταστάσεις στις οποίες θα βρεθούν οι Καλλιτέχνες, το Κοινό και οι ίδιοι.

Μία συνάντηση αμοιβαίων μεταμορφώσεων

Οχτώ καλλιτεχνικές δημιουργίες από όλα τα είδη των τεχνών, εικαστική performance, photography|videoart , θέατρο, performance writing, συνθετική performance, μουσικό ντουέτο, μουσική performance και πειραματικός κινηματογράφος αγκαλιάζονται από τις προσεγγίσεις οχτώ ψυχοθεραπευτών/ψυχαναλυτών/ψυχολόγων (εκπ. μέλη της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας). Ο ψυχισμός του ψυχαναλυτή/ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή σμιλεύεται από το έργο τέχνης και μεταμορφώνεται. Το έργο τέχνης δημιουργεί τον ψυχαναλυτή και ο καλλιτέχνης μεταμορφώνεται σε βιωματικός αποδέκτης αυτής της δημιουργικής εμπειρίας. Και το κοινό εισέρχεται και συμμετέχει μέσα σε αυτή τη συνάντηση αμοιβαίων μεταμορφώσεων.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους.

Εντός εκθεσιακού χώρου.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6946908317

Ιδέα-Διοργάνωση-Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλλα Κολυβοπούλου

Share This Story, Choose Your Platform!