ΜΥΣΤΗΡΙΟ 49 ΣΥΜΠΟΣΙΟ #ΜΑΝΔΡΑ | ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΊΟΥ
Για μία ημέρα, η πλατεία της Μάνδρας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο δημόσιο τραπέζι, με μουσική, ομιλίες για το φαγητό, ιδιαίτερες συνταγές με στόχο να γνωρίσουμε τον πλούσιο πολιτισμό των γεύσεων των επιμέρους κοινοτήτων της πόλης.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 100 ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΊΟΥ
Το Μυστήριο 100 Τα Ιερά Τραγούδια επιστρέφει υπό την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, στις 19 Μαρτίου με μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία και το Μεγάλο Ψυχοσάββατο της Σαρακοστής, με κείμενα και δημοτικά τραγούδια για το θείο και το ανθρώπινο πάθος.

ΜΥΣΤΉΡΙΟ 93 ΞΥΛIΚΙ | ΤΡIΤΗ 21 ΜΑΡΤΊΟΥ
Μαθητές Λυκείων Ελευσίνας, υπό τις οδηγίες και με την επιμέλεια του ποιητή και εκδότη Αντώνη Τσόκου, απαγγέλουν ποιήματα ανθολογημένα από την ελληνική και διεθνή ποιητική παραγωγή, για τον Χρόνο και την άρση του, την Αρπαγή και την Απουσία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ…
Σε μια μεγάλη εικαστική σκηνή έχει μετατρέψει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης την πόλη της Ελευσίνας με 4 εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις με ελεύθερη είσοδο να υποδέχονται το κοινό: Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες, Μυστήριο 17 Μελίνα, Μυστήριο 177 Visions from the Underworld και Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο.

ΜΥΣΤΉΡΙΟ 60 METAMORPHOSEA 
Αντλώντας έμπνευση από την ακτή της Ελευσίνας και συγκεκριμένα την περιοχή της Βλύχας, υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ολλανδού σκηνοθέτη Sjoerd Wagenaar, μια σειρά τρίωρων εργαστηρίων και συμμετοχικών προβών, που καλούν τους Ελευσίνιους να οραματιστούν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον της πόλης και του παραλιακού της μετώπου. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, η 2023 Ελευσίς αναζητά δύο νέες/ους και ανερχόμενες/ους καλλιτέχνιδες/ες από την Ελευσίνα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας και να να ταξιδέψουν σε μία από τις παρακάτω πόλεις της επιλογής τους [Βίλνιους (Λιθουανία), Κλουζ (Ρουμανία), Κοπεγχάγη (Δανία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Όουλου (Φινλανδία)]. Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 10 Μαρτίου.

ΜΥΣΤΉΡΙΟ 7 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
To Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU ξεκινά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών πάνω στις θεματικές Περιβάλλον & Υγεία και Πολιτιστική Πολιτική. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 68 ΣΤΑΛΚΕΡ
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Είσαι Ελευσίνιος; Λάβε μέρος στα εργαστήρια και σχεδίασε, υπό την καθοδήγηση διαχειριστών πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεναγών, ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, περιπατητικές διαδρομές και παιχνίδια ανακάλυψης και εξερεύνησης της πόλης σου.

Share This Story, Choose Your Platform!