«Η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας έρχεται την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, για να φιλοξενηθεί στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου.

Οι φίλοι του θεάτρου θα παρακολουθήσουν μία παράσταση με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και μελανιασμένο και η περούκα του δικαστή (που μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την αξιοπρέπειά του) έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, όπως ανακαλύπτουμε σταδιακά, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που θα διερευνηθούν στη δίκη.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Τζόυς Ευείδη, Αργύρης Αγγέλου, ΛίληΤσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

Share This Story, Choose Your Platform!