Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση/Στρογγυλή Τράπεζα με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς, με θέμα Πανεπιστημιακά Μουσεία: Δράσεις για το περιβάλλον και την αειφορία», την Παρασκευή 25/11/2022, στις 18.30.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς έχει θεσπιστεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς Universeum. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 18 Νοεμβρίου από Πανεπιστημιακά Μουσεία/Συλλογές και Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με εκδηλώσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις και με ελεύθερη πρόσβαση σε Μουσεία και συλλογές των πανεπιστημίων.

Στόχος του Εορτασμού είναι το άνοιγμα των πανεπιστημιακών μουσείων και συλλογών στην κοινωνία. Μέσα από ποικίλες δράσεις τα μουσεία αυτά προσεγγίζουν και παρακινούν το ευρύ κοινό να ανακαλύψει τον πλούτο τους και να κατανοήσει τη σημασία της πανεπιστημιακής κληρονομιάς, τη συμβολή της στην πρόοδο της επιστήμης και της γνώσης και τη σημασία της ως σημαντικού συστατικού της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν ομιλίες από τους: Ευτέρπη Κοσκερίδου, Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας και Παλαιοοικολογίας, Διευθύντρια Μουσείου Γεωλογίας & Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ,  Ηλία Βαλιάκο, Γεωλόγο, Δρ  Γεωγραφίας, Προϊστάμενο Τμήματος Ερευνών, Μελετών και Τεκμηρίωσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Εθνολόγος, Υπεύθυνη Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ. Στη συνέχεια το κοινό  θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τη στρογγυλή τράπεζα θα συντονίσει η Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος εκπρόσωποι και εργαζόμενοι στα Πανεπιστημιακά Μουσεία, τα Μέλη του ICOM, εκπρόσωποι της ελληνικής μουσειακής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενος. Επίσης θα προσκληθούν Πρυτανικές αρχές, Κοσμητόρες και Πρόεδροι Τμημάτων που περιλαμβάνουν στις δομές τους Μουσεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον σύνδεσμο:

https://upatras-gr.zoom.us/j/91407189243?pwd=YkxlMEZsZS9IYWlMUjZ1SkprWU04QT09

Meeting ID: 914 0718 9243

Passcode: 607004

Share This Story, Choose Your Platform!