Επετειακή εκδήλωση, περιοδική έκθεση και παρουσίαση προτομής από τον γλύπτη Δημήτρη Δήμου, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τον Δήμο Θηβαίων

Share it!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φιλοξένησε την επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων για τον ζωγράφο Θεόδωρο Π. Βρυζάκη, στην οποία παρουσιάστηκε και η προτομή του ζωγράφου, έργο του Θηβαίου γλύπτη Δημήτρη Δήμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ. Γεώργιος, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, και εκπρόσωποι τη πολιτικής ηγεσίας.

Η εκδήλωση συνοδεύεται από περιοδική έκθεση με τίτλο «Θεόδωρος Βρυζάκης και η εικόνα της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών», με έργα της Φιλελληνικής Συλλογής Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη και της συλλογής Ευάγγελου και Κατίγκως Αγγελάκου. Δύο από τα ζωγραφικά έργα της έκθεσης είναι του Θεόδωρου Π. Βρυζάκη, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν φιλελληνικά θέματα καλλιτεχνών του 19ου αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης, Δρ. Μαράη Γεωργούση.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 08:00-20:00, Τρίτη: 13:00 έως 20:00, Τετάρτη έως Κυριακή 08:00-20:00

Διεύθυνση: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα 106 75

Τηλ: 213213 9500

Email: [email protected]

Website: www.byzantinemuseum.gr