Το υλικό της έκθεσης απαρτίζεται από πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες,  αρχειακό υλικό και βιβλία που αφορούν στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Άγνωστο αρχειακό υλικό, αποδίδεται στο κοινό της πόλης και της περιοχής, μέσα από την έκθεση “Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 19.00 στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το περιεχόμενο και τα μηνύματα της έκθεσης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνέντευξης που δόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και την προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνα Κούρου. Στη συνέντευξη παρέστη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αναφέρθηκε στο υλικό της έκθεσης,  το οποίο βρίσκεται στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Πατρέων, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την Προϊσταμένη Κατερίνα Κούρου, την υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιάννα Παναγοπούλου και συνολικά τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό, χάρη στην προσπάθεια των οποίων στήθηκε η έκθεση.

Τόνισε επίσης, ότι στην έκθεση φιλοξενούνται και τρία έργα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας, εκφράζοντας τις θερμές της ευχαριστίες.

Η κ. Γεροπαναγιώτη αποκάλυψε επίσης, ότι τα παλαιά Δημοτικά Λουτρά έχουν ενταχθεί σε χρηματοδότηση, που αφορά μόνιμο εκθεσιακό χώρο για το 1821 και το υλικό αυτό θα φιλοξενείται μόνιμα εκεί, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια που γίνεται από τον Πολιτιστικό οργανισμό για να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης, της Αχαΐας και της περιοχής γενικότερα, φέρνοντας τους πολίτες σε επαφή με ένα υλικό που αξίζει να το προσεγγίσουμε.

Share it!