Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «Το Μυστικό του Θησαυρού του Ατρέα». Πρόκειται για ένα θραύσμα επιστυλίου από την πρόσοψη του μνημείου, με ανάγλυφα μυκηναϊκά μοτίβα και περίεργα χαραγμένα γκράφιτι των μέσων του 18ου αιώνα μ.Χ. που φαίνεται πως έγιναν από τον ιερέα του κοντινού χωριού (Χαρβάτι). Το μαρμάρινο θραύσμα βρέθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Μυκηνών μαζί με άλλες αρχαιότητες, όπου το είχε περισυλλέξει από τα χώματα του μνημείου το 1758 ένας παπάς, που θέλησε να το προφυλάξει, 63 χρόνια πριν από την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με το επιστύλιο παρουσιάζονται δύο ακόμη θραύσματα από τον εντυπωσιακό λίθινο διάκοσμο του Θησαυρού του Ατρέα, τα οποία ενώνονται με άλλα τμήματα που βρίσκονται σήμερα σε μουσεία του εξωτερικού. Τα πολύτιμα θραύσματα παρουσιάζονται στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) από την Τρίτη 7 Μαρτίου ως τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

Στις 19 Μαρτίου, στις 2 και 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 15 Μαρτίου, στις 5 και στις 19 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το άγνωστο χρονικό της πρώτης συστηματικής ανασκαφής του μεγαλύτερου θολωτού τάφου των μυκηναϊκών χρόνων, καθώς και για τις περιπέτειες των ευρημάτων του ανά τους αιώνες.

Share This Story, Choose Your Platform!