Με μεγάλη χαρά και τιμή το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησής του, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, υποδέχτηκε, από τις 18 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2024, πενταμελή αντιπροσωπεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κίνας (O.U.C.), που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο και Καθηγητές του Ιδρύματος.

Ειδικότερα την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, παρουσία των Αντιπροέδρων και των Κοσμητόρων των Σχολών, υποδέχθηκαν την κινεζική αντιπροσωπεία στην Πανεπιστημιούπολη του Ε.Α.Π. στην Πάτρα. Στη συνέχεια της ημέρας οι Κινέζοι Καθηγητές ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη.

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, οι Κινέζοι ακαδημαϊκοί παρουσίασαν τα Ακαδημαϊκά Προγράμματα τους με απώτερο στόχο τη δημιουργία κοινών Προγραμμάτων Σπουδών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ξεναγήθηκαν στα νέα και σύγχρονα Εργαστήρια των Σχολών του Ε.Α.Π. με σκοπό την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των μελών ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων.

Το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, επισκέφθηκαν το Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αθήνα και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Επισημαίνεται πως το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας (Open University of China), ιδρύθηκε το 1979 με έδρα το Πεκίνο, είναι Δημόσιο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης που παρέχει ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κινεζικού Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την παροχή ανοικτής και δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες της Κίνας.

Προσφέρει Προπτυχιακές, Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές που καλύπτουν ευρύτερα ακαδημαϊκά πεδία, όπως οι Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Φυσικές Επιστήμες ,έχει ιδρύσει Παραρτήματα σε 45 επαρχίες και 3.735 Εκπαιδευτικά Κέντρα, απαριθμεί περίπου 4.963.000 φοιτητές διαφόρων ηλικιακών ομάδων με διαφορετικό οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο και χρησιμοποιεί πολυάριθμες μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όπως έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, online μαθήματα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.

Share This Story, Choose Your Platform!