Μπαίνοντας ενεργά στο 2024, η Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει και θα διοργανώσει εκθέσεις και εκδηλώσεις που  αφορούν όλους μας. Οι  σημαντικές εκθέσεις της προηγούμενης χρονιάς  συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία κάνοντας την Πινακοθήκη σημείο αναφοράς, όχι μόνο των Αθηναίων, αλλά και όλων όσων επισκέπτονται την πρωτεύουσα. Συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες : η έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ/URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» και η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης* Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη».

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φεβρουαρίου

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 8-12 ετών, «ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΑΥΤΙΑ … Συνάντηση Τέχνης και Ύλης», με αφορμή την περιοδική έκθεση της Ρένας Παπασπύρου «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης. Η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη», απαντά σε ερωτήματα όπως: Είναι η ύλη  “επιφανειακή” και “εφήμερη”;Είναι “άψυχη ” και “παθητική” ;  Ποια η σχέση μας με την ύλη; Μήπως δεν είμαστε και οι ίδιοι από ύλη; Υπάρχουν, άραγε,  ειδικές κατηγορίες “του υλικού” και “του άυλου” ή, μήπως, διαφορετικά “υλικά”, που διαρκώς κινούνται, μεταλλάσσονται,  δημιουργώντας χώρους υποκειμενικών διασυνδέσεων;

Χώρος: Κεντρικό κτήριο Εθνικής Πινακοθήκης, Ώρα: 14:00, Ημερομηνίες: Σάββατο, 10, 17 Φεβρουαρίου 2024, Ιδέα – Παρουσίαση: Φρύνη Καρζή, μουσειοπαιδαγωγός, Συμμετοχές: έως 25 άτομα, Κόστος ενηλίκων: 5€, Διάρκεια: 90 λεπτά

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:MΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ, Συμφωνία χρωμάτων. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 3-5 ετών όπου τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τις σχέσεις των χρωμάτων παρατηρώντας τα έργα τέχνης του Μουσείου, αλλά και τα υλικά από τα οποία έχουν δημιουργηθεί. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης.

Χώρος: Κεντρικό κτήριο Εθνικής Πινακοθήκης, Ώρα: 11:00, Ημερομηνίες: Σάββατο, 10, 17 Φεβρουαρίου 2024, Ιδέα – Παρουσίαση: Φρύνη Καρζή, μουσειοπαιδαγωγός, Συμμετοχές: έως 25 άτομα, Κόστος ενηλίκων: 5€, Διάρκεια: 120 λεπτά

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

ΜΟΥΣΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ για oικογένειες με παιδιά 6 -12 ετών, «Έρως και Ψυχή του Λούκιου Απουλήιου, Μια μυθολογική ιστορία».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση και ολοκληρώνεται

με εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης.

ΩΡΑ: 12: 30 μ.μ., Ημερομηνίες: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, Κόστος ενηλίκων: 5€

Διάρκεια: 120 λεπτά, Ιδέα – Παρουσίαση: Φρύνη Καρζή, μουσειοπαιδαγωγός, Συμμετοχές: έως 30 άτομα

Η  συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο [email protected]  (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιείται όταν λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό. Απαραίτητη προϋπόθεση στα εκπαιδευτικά προγράμματα: Συνοδεία παιδιών.

Share This Story, Choose Your Platform!