Το Μουσείο συναντά το Σχολείο:  Εξερεύνηση και πειραματισμός!

Β΄και Γ΄τάξη Δημοτικού

Εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 120 λεπτών (με διάλειμμα)

«Ο κόσμος των φυτών -Τα φυτά από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα»

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις βασικές βιομορφές των φυτών (δένδρα, θάμνοι, φυτά με βολβούς, κονδύλους, ετήσια φυτά κ.ά.) αλλά και με τα μέρη του φυτού (ρίζα, βλαστός, φύλλα, καρπός-σπόρος) χρησιμοποιώντας εικόνες, ζωντανά φυτά και διαδραστικά παιχνίδια. Γνωρίζουν φυτά που συνδέθηκαν με τη ζωή των ανθρώπων από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα, όπως το αμπέλι, η ελιά, ο βασιλικός, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλλά και φυτά λιγότερο γνωστά, όπως το λινάρι, η κλωστική κάνναβη και η ιτιά.

«Στα ψηλά βουνά της Κρήτης»

Οι μαθητές μικροί εξερευνητές παρατηρούν το δασικό οικοσύστημα του 1ου ορόφου του Μουσείου.

Αναγνωρίζουν είδη δασικών δέντρων, φύλλων, καρπών, φλοιών και αναζητούν ζώα που φωλιάζουν σε αυτά τα περιβάλλοντα.

Καταλήγοντας στις κορφές ανακαλύπτουν τη χαμηλή βλάστηση που είναι προσαρμοσμένη στα ψηλά! Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, όραση, ακοή, αφή κι όσφρηση, ταξιδεύουν όλοι μαζί παρέα μέσα στα δάση της ανατολικής Μεσογείου ψηλαφώντας, αναγνωρίζοντας και ομαδοποιώντας όλα όσα θα βρεθούν μπροστά τους σε αυτό το μονοπάτι.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην έκθεση «Κρήτη, μία ήπειρος σε ένα νησί», όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ανακαλύπτουν, παρατηρούν και ζωγραφίζουν ζώα και φυτά που συναντάμε στα ψηλά βουνά του νησιού μας.

Share This Story, Choose Your Platform!