Πώς μπορώ να γνωρίσω κάτι που δεν μπορώ να υπολογίσω;
To Μουσείο Κοτσανά μας μαθαίνει να μετράμε τη ζωή με τη χαρά και με τη γνώση και μας εισάγει στα αρχαιοελληνικά μυστικά των σπουδαιότερων ρολογιών και ημερολογίων με ένα ξεχωριστό εργαστήρι βιωματικής μάθησης και δημιουργικής έκφρασης.
Πώς μετρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το χρόνο; Οι τρόποι που εφηύραν και ανέπτυξαν ήταν πολλοί ενώ χρησιμοποίησαν τόσο το σεληνιακό όσο και το ηλιακό ημερολόγιο, ενώνοντας έτσι από παλιά Ανατολή και Δύση. Προκειμένου να εντοπίσουμε ιστορικά την αρχαία σύνδεση ανάμεσα στα ηλιακά και σεληνιακά ημερολόγια ταξιδεύουμε από τη Βαβυλώνα ως την Αλεξάνδρεια και βρίσκουμε τα αρχαία κείμενα του Ιππάρχου ζωντανά μπροστά μας σε ένα ανεπανάληπτο τεχνολογικό κατασκεύασμα! Το πολυπόθητο αρχαιοελληνικό «ημερολόγιο της γνώσης» στέκεται μπροστά μας κι εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε ανοικτά μαζί του. Αλήθεια, τι μπορεί να είναι αυτό; Η επιστήμη, οι επιθυμίες μας και το όραμά μας για το μέλλον έρχονται να δώσουν από κοινού την απάντηση.
Το «ημερολόγιο της γνώσης» είναι εδώ και μπορεί να φανεί χρήσιμο διαφορετικά για τον καθένα. Το ερώτημα που μας θέτει είναι ακόμα ζωντανό: «μπορώ να
γνωρίσω κάτι που δεν μπορώ να υπολογίσω;».
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 12:00 μ.μ.
Διάρκεια: 60’
Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών
Κόστος: 8 ευρώ
Leave A Comment