Mετά από πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες ανά έτος και εμπειρία 9 ετών, το Athens Bike Festival κάνει δυναμικό come back για τρεις ημέρες. Τρεις ημέρες γεμάτες ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας.

Αθλητές, ερασιτέχνες, απλοί φίλοι του ποδηλάτου, παιδιά, καθημερινοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την εναλλακτική μετακίνηση αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό σε οποιαδήποτε μορφή του, δίνουν φέτος το δικό τους ραντεβού στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Ό,τι κι αν ψάχνεις γύρω από το ποδήλατο, θα το βρεις στο Athens Bike Festival:

  • Νέα μοντέλα: Προτάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ
  • E-bikes: Τα πάντα για τη νέα αγορά της ηλεκτροκίνητης υποβοήθησης
  • Micromobility & scooters: Ελαφριά και ευέλικτα οχήματα που αλλάζουν τη μετακίνηση
  • Δοκιμές ποδηλάτων: Γιατί είπαμε ότι για να το αγαπήσεις, πρέπει να το γνωρίσεις!
  • Ποδηλατικός τουρισμός: Γνωρίστε επιλογές και επιλέξτε προορισμούς

Η bicycle artist Lea Schaepe για πρώτη φορά στην Ελλάδα

H Lea Schaepe είναι μία κοσμογυρισμένη και πολυβραβευμένη bicycle artist που ζει στη Γερμανία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ ανά τον πλανήτη, πάντα σε εξωτερικούς χώρους αφού αυτό ακριβώς θέλει να προβάλει: ότι το artistic cycling δεν χρειάζεται να γίνεται σε κλειστούς χώρους, αλλά πρέπει να βγαίνει στο δρόμο. Όλο αυτό το ονομάζει Artistic Cycling Freestyle και θα μας το δείξει μαζί με τα μοναδικά της ποδηλατικά κόλπα στο Athens Bike Festival!

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival

Οι ποδηλάτες του αύριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Athens Bike Festival 2023. Έτσι, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα με θέμα «παιδί και ποδήλατο» που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένους εκπαιδευτές, παιδική πίστα εκμάθησης και πολλά άλλα αποκλειστικά για τους μικρούς ποδηλάτες!

Mαθαίνω αλλά και παίζω με το ποδήλατο!
Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το Athens Bike Festival προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ποδηλάτου σε παιδιά. Σε όποιο ποδηλατικό επίπεδο κι αν βρίσκονται, είτε θέλουν να ξεφορτωθούν τις βοηθητικές ρόδες, είτε απλώς να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση και καλύτερη ισορροπία, η ομάδα των εκπαιδευτών του MBike αναλαμβάνει να τα καθοδηγήσει στον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να φέρουν ποδήλατο, καθώς το ABF έχει ήδη φροντίσει να υπάρχουν αρκετά ποδήλατα της ελληνικής ORIENT για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Η διαδικασία εκμάθησης μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 30 λεπτά και μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας επιτόπου και εντελώς δωρεάν.
Μετά το πρόγραμμα ή και χωρίς να το ακολουθήσουν, τα παιδιά μπορούν απλώς να χαρούν τις βόλτες τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Δωρεάν events κάθε μέρα, όλη μέρα

Φέτος για πρώτη φορά το Athens Bike Festival 2023 προτείνει μια σειρά από ζωντανά Workshops, όπου εξειδικευμένοι τεχνικοί σας λύνουν απορίες γύρω από διάφορα θέματα – από το πώς αλλάζω λάστιχο ως το πώς φροντίζω τα υδραυλικά μου δισκόφρενα.
Πρόγραμμα Workshops:

Παράλληλα,προσκαλούμε τις ίδιες τις εταιρείες, μέσα από τη σειρά ομιλιών «Tech Talks» να μας παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα και τις τάσεις από τον χώρο του ποδηλάτου.
Πρόγραμμα Tech Talks:

Τέλος, εισάγουμε τη σειρά «Bike Talks» και προσκαλούμε διαφορετικούς ομιλητές να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους σχετικά με – τι άλλο; – το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή του.
Πρόγραμμα Bike Talks:

Ημέρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 31 Μαρτίου: Πρωί – Μόνο για εμπόρους & δημοσιογράφους
  • Παρασκευή 31 Μαρτίου απόγευμα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023: Ημέρες κοινού

Ώρες λειτουργίας:

  • 18:00 – 21:00 – Παρασκευή
  • 10:00 – 21:00 – Σάββατο, Κυριακή

Share This Story, Choose Your Platform!