Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) υπεγράφη στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, στις 24/11/2022, από τον  Πρόεδρο του ΕΑΠ, Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., κ. Μιχάλη Βασιλάκη.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. κ. Κυριάκος Κορτέσης και ο Πρόεδρος Τ.Ε.Α.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. κ. Θανάσης Μπαμπανέβας.

Ανάμεσα στους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας διακρίνονται η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ε.Α.Π., η συν-διοργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, αφιερώματα), η ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η υποβολή κοινών δημοσιεύσεων, η συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης πολιτιστικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινότητες, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Επισημαίνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας δεν περιορίζεται χρονικά και επομένως η συνέργεια των δύο φορέων θα είναι συνεχής, δυναμική και διαχρονική.

Share This Story, Choose Your Platform!