Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα φιλοξενήσει το συνέδριο From urban research to planning and design: strengthening cooperation between academia and practice, το οποίο διοργανώνεται από το ερευνητικό εργαστήριο Society and Urban Form (SURF) στο πλαίσιο του έργου Knowledge Alliance for Evidence-Based Urban Practices (KAEBUP). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, από τις 6-8 Δεκεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για να ανταλλάξουν γνώσεις και να διερευνήσουν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού και της πολεοδομίας. Στο συνέδριο θα συζητηθούν τα θέματα του σχεδιασμού που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι αναδυόμενες ερευνητικές μεθοδολογίες και η πρακτική εφαρμογή τους, ο ρόλος του κοινού και της κοινωνίας των πολιτών στη δημιουργία γνώσης, καθώς και μελέτες περιπτώσεων ερευνητικών μεθόδων που εφαρμόζονται επαγγελματικά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνών, ένα εργαστήριο για τη σχεδιαστική σκέψη, δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μια παρουσίαση βιβλίου, μια έκθεση του έργου Delivering affordable and sustainable housing in Europe (RE-DWELL) και πέντε συνεδριάσεις.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αποτελέσματα του έργου KAEBUP, τα οποία καλύπτουν το παιδαγωγικό πλαίσιο του έργου, μοντέλα επιχειρηματικότητας για επαγγελματίες που βασίζονται σε τεκμηρίωση, ερευνητικές μεθόδους που εφαρμόζονται σε πραγματικά έργα και την Εργαλειοθήκη Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Αξιολόγηση Γενικών Σχεδίων. Τη δεύτερη ημέρα, μια ειδική συνεδρία για την αστική μορφή της Βηρυτού είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο καθηγητή Robert Saliba. Την τελευταία ημέρα, το ερευνητικό έργο Integrated Planning Education (InPlanEd) θα φιλοξενήσει την πρώτη του εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Μεταξύ άλλων κεντρικών ομιλητών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η Oya Atalay Franck, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχιτεκτονικής Εκπαίδευσης (EAAE), και η Ruth Schagemann, πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (ACE), θα παρευρεθούν στο συνέδριο για να μιλήσουν στην τελική συνεδρίαση την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου.

Η Δρ Νάντια Χαραλάμπους, συντονίστρια του KAEBUP, δήλωσε πως φιλοδοξία του συνεδρίου είναι να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου, των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα, εκτιμώντας την τεχνογνωσία που παράγεται στους διάφορους τομείς, ώστε να επωφεληθούν αμοιβαία από τις γνώσεις και τα εργαλεία που προσφέρει η έρευνα και η πρακτική.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για το συνέδριο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://cyprusconferences.org/kaebup-cynum2023/

Επικοινωνία: Νάντια Χαραλάμπους, Διευθύντρια ερευνητικού εργαστηρίου SURF, [email protected], 22892965

Share This Story, Choose Your Platform!