Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Η στάση των φοιτητών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία και με αυτοθυσία έσωσαν πλήθος συνεπιβατών τους χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα της φοιτητιώσας νεολαίας.

Η άμεση και πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα, καθώς και η αντιμετώπιση των αιτίων που το προκάλεσε, είναι επιβεβλημένη.

Η Σύγκλητος ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι για θέματα ασφάλειας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και σιδηρόδρομος) που μεταφέρουν το φοιτητικό πληθυσμό, τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους από και προς το Πανεπιστήμιο Πατρών καθημερινά. Καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να εντείνουν τις προσπάθειες, έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια στις οδούς Παπανδρέου και Ιπποκράτους, φροντίζοντας για την επίλυση των προβλημάτων του οδοστρώματος, του οδοφωτισμού, του καθαρισμού και της συντήρησης/κατασκευής πεζοδρομίων.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ

Share This Story, Choose Your Platform!