Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00, την εκδήλωση «We Walk Together», με θέμα την ανάδειξη των συνεργασιών του ΑΠΘ με τον ιδιωτικό τομέα και την τιμητική διάκριση των επιχειρήσεων που έχουν χρηματοδοτήσει ερευνητικά προγράμματα του πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 17, Stage 34 στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες των μελών του ΑΠΘ να ενισχύσουν την έρευνα και την καινοτομία μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύοντας τα οφέλη που προκύπτουν τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης θα είναι η βράβευση των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν ξεχωρίσει για τη συμβολή τους στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη ερευνητικών έργων του ΑΠΘ, στη βάση του ποσού χρηματοδότησης και της ισόρροπης ανάδειξης της έρευνας στις θεματικές της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Η συνεργασία του ΑΠΘ με τις εταιρείες έχει τη δυναμική να οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα παρουσιαστούν, επίσης, στοιχεία που αφορούν στη δραστηριότητα του πανεπιστημίου στον τομέα της μεταφοράς τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Share This Story, Choose Your Platform!