Προσκαλούνται όλοι οι Textile Artists που  δουλεύουν με χρυσοκλωστές και μεταλλονήματα να συμμετέχουν στην επερχόμενη έκθεση Η Εποχή του Χρυσού: Ανατέλλων Ήλιος”, που στόχο έχει να αναδείξει την Τέχνη του Νήματος μέσα από τη  δημιουργικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση των χειροτεχνών και καλλιτεχνών.

Κάθε τεχνική είναι δεκτή, υφαντό, κέντημα, βελονάκι, μακραμέ, tatting, ελεύθερη τεχνική και μικτές τεχνικές. Κριτήρια επιλογής είναι η πρωτοτυπία του έργου, η χρήση μεταλλικού νήματος, η καλλιτεχνική και αισθητική αξία του έργου

Το θέμα «Ανατέλλων Ήλιος» προσκαλεί τους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν από τους μύθους, τους θρύλους και τις ιστορίες που συνδέονται με τους Θεούς του Ήλιου. Με οδηγό την Amaterasu, τη Θεά του ήλιου στην Ιαπωνία, οι χρυσές κλωστές ταξιδεύουν από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στην Ελλάδα. Κάθε αυγή ο Ήλιος, ο Τιτάνας Θεός του Ήλιου, πιάνει την άκρη του νήματος και ξεκινά το ταξίδι του προς τον ουρανό, δίνοντας ζωή στον κόσμο.

Τα έργα που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν σε μια μοναδική έκθεση, σένα κοινό από λάτρεις της τέχνης του νήματος, συλλέκτες, επαγγελματίες του κλάδου, καλλιτέχνες και δημιουργούς απ’ όλους τους χώρους της Textile Art. 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Εποχή του Χρυσού: Ανατέλλων Ήλιοςκαι για τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε τη σελίδα www.pssvoronos.gr

Προθεσμία Υποβολής Έργου 12 Ιουλίου 2024 

Share This Story, Choose Your Platform!