Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.  Τα μαθήματα του χορευτικού θα αρχίσουν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023. Νέο μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε το επιθυμεί – ηλικίας 5 ετών και άνω – ενώ η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά πληκτρολογώντας τον σύνδεσμό www.xoreutiko-dimou-patras.gr και έπειτα στην «Αρχική Σελίδα», να κάνουν «κλικ» στο εικονίδιο «εγγραφή νέου μέλους» για να συμπληρώσουν τα πεδία που εμφανίζονται. Η εγγραφή είναι έτοιμη. Ο εγγεγραμμένος θα λάβει σχετικό email με την ημερομηνία έναρξης της πρώτης πρόβας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τηλέφωνο: 2610-270-251 &  2610-390-937  Email: [email protected]

Στο Χορευτικό τμήμα λειτουργούν «Εντατικά Τμήματα Αρχαρίων», στα οποία προετοιμάζονται τα νέα μέλη για συμμετοχή σε παραστάσεις με επίπονη και επίμονη άσκηση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο δύο φορές την βδομάδα τουλάχιστον. Η ηλικία είναι έως 35 ετών για άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα λειτουργούν «Τμήματα ψυχαγωγίας» τα οποία απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών έως ….., που επιθυμούν μια ποιο χαλαρή – ψυχαγωγική ενασχόληση με τον λαϊκό χορό χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην εκμάθηση αλλά και στην τήρηση των κανόνων του Χορευτικού.

Στο χορευτικό τμήμα δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς. Όλοι όσοι υπήρξαν και υπάρχουν (δάσκαλοι και μέλη) πρόσφεραν και προσφέρουν στην υπόθεση «λαϊκός πολιτισμός», πιστοί στα ιδανικά της ερασιτεχνικής δημιουργίας, με μόνο συμφέρον μία στάση ζωής που υπερασπίζεται την αλληλεγγύη. Πάνω σε αυτές τις αρχές διαπαιδαγωγούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, δάσκαλοι, μαθητές και θεατές.

Η ζωντάνια όλων των ανθρώπων, η πίστη στις αρχές της ερασιτεχνικής δημιουργίας  δημιούργησαν στο χορευτικό ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που του έδωσε την δυνατότητα να παρουσιάζει αξιόλογες δουλειές, κάνοντάς το να ξεχωρίζει για την ποιότητα που προσεγγίζει τον λαϊκό μας χορό και γενικότερα τον λαϊκό πολιτισμό.

Το χορευτικό έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις όπως στην Ιταλία , Τουρκία, Σερβία, Σλοβακία, Ουκρανία, Νιγηρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιαπωνία, Νιγηρία, Γαλλία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Κροατία (1η θέση σε διαγωνιστικό φεστιβάλ) Βουλγαρία κλπ.

Σήμερα διδάσκουν στα παιδικά και ενήλικα τμήματα 25 δάσκαλοι προερχόμενοι από το σπλάχνα του χορευτικού και έχουν διακριθεί για την χορευτική τους αρτιότητα, την θέλησή τους για εκπαίδευση στα ζητήματα λαϊκού πολιτισμού, αλλά και την ηθική τους υπόσταση.

Υπεύθυνος του χορευτικού είναι ο Χρήστος Γιαννόπουλος

Share This Story, Choose Your Platform!