Το «Ταξίδι» είναι ένα μοναδικό ταξιδιωτικό φεστιβάλ, με πρωταγωνίστρια μια μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγοπούλας από τη Συρία.

Share it!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το «Ταξίδι» είναι ένα μοναδικό ταξιδιωτικό φεστιβάλ, με πρωταγωνίστρια μια μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγοπούλας από τη Συρία. Αντιπροσωπεύοντας όλα τα παιδιά του κόσμου που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, πολλά από τα οποία έχουν χωριστεί από τις οικογένειες τους, η Μικρή Αμάλ θα διασχίσει περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, αναζητώντας τη μητέρα της.

Μεταξύ 27 Ιουλίου και 2 Νοεμβρίου 2021, καλλιτέχνες σε περισσότερα από 65 χωριά, μικρές και μεγάλες πόλεις, θα υποδεχθούν τη «Μικρή Αμάλ». Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού της, η Μικρή Αμάλ θα γίνεται δεκτή με αντιπροσωπευτικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, παραστάσεις και εκδηλώσεις που δημιουργούνται από τα μέλη των κοινοτήτων που επισκέπτεται. Στόχο κάθε συνάντησης με την Αμάλ αποτελεί η ενίσχυση των δεσμών με την προσφυγική κοινότητα, και ίσως η αναζήτηση νέων τρόπων αντίληψης των εννοιών «κοινότητα» και «σπίτι».

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.walkwithamal.org/