Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τις επερχόμενες INK Cities! Μπορείτε ήδη να εξασφαλίσετε τη θέση σας κάνοντας κράτηση για:

Άμστερνταμ: 14 – 16 Ιουλίου | Julidans Festival

Βαρκελώνη: 24 – 26 Ιουλίου | GREC Festival

Λυών: 23 – 26 Σεπτεμβρίου | Μπιενάλε της Λυών

Αμβέρσα: 12 – 14 Οκτωβρίου | DE SINGEL

Μείνετε συντονισμένοι καθώς συγκεκριμένες ημερομηνίες και χώροι για την Ταϊπέι, το Βερολίνο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σεβίλλη, τη Μαδρίτη, το Πόρτο, το Κιότο, το Λονδίνο και το Παρίσι θα ανακοινωθούν σύντομα στο ημερολόγιό μας.

Πάνω από 35.000 θεατές έχουν ήδη βιώσει το INK, με πάνω από 25.000 εισιτήρια να έχουν πωληθεί μόνο στην Αθήνα. Η παράσταση συνεχίζει να εξελίσσεται σε κάθε πόλη. Ανυπομονούμε να σας δούμε κάπου στο δρόμο!

“ο σημαντικότερος Ευρωπαίος χορογράφος, ο Έλληνας Δημήτρης Παπαϊωάννου”

– Anna Bandettini, La Repubblica, Φεβρουάριος 2023

“Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ο Έλληνας καλλιτέχνης έχει κονιορτοποιήσει τους κανόνες,

εμπόδια, τα σύνορα και την αίσθηση της θεατρικής γλώσσας”.

– Gianfranco Capitta, il manifesto, 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ένας από τους

συνθέτες σκηνικών εικόνων της εποχής μας”.

– Catherine Lalonde, Le Devoir, 3 Μαρτίου 2023

“Είναι ένας Μπαλζάκ του χορού

επειδή η ανθρώπινη κατάσταση βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του έργου του”.

– Stefano Tomassini, Teatro e Critica, 23 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μια ψηφιακή έκδοση του ειδικού βραδινού προγράμματος που δημιουργήσαμε για τις παραστάσεις του INK στην Αθήνα στο ΜΕΓΑΡΟΝ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια έκδοση που επιμελήθηκε ειδικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και περιλαμβάνει ένα κείμενο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, μαζί με φωτογραφίες παραγωγής από τους Julian Mommert & Νίκο Δραγώνα, καθώς και ένα άνοιγμα ενός φανταστικού ταξιδιού στις αναφορές της ιστορίας της τέχνης για το INK.

Κάντε κλικ στην αριστερή εικόνα για την αγγλική έκδοση και στη δεξιά για την ελληνική έκδοση του βιβλίου προγράμματος.

     

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ DIMITRI ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
18 υπογεγραμμένα αντίτυπα

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της εισαγωγής του Δημήτρη στην τεχνική της χαρακτικής, υπό την καθοδήγηση του Ευριπίδη Παπαδοπετράκη: Πωλείται μια περιορισμένη έκδοση 18 υπογεγραμμένων αντιτύπων σε μορφή χειροποίητου βιβλίου με 10 χαρακτικά 30×30 εκ. Το βιβλίο και το σώμα σε δέκα μέρη παρουσιάστηκαν στην ομαδική έκθεση BURR στο Kören process στο Κουκάκι.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΙΑ ΒΕΝΤΑΛΙΑ

Ο Δημήτρης επιλέχθηκε ως ο καλλιτέχνης για να δημιουργήσει την εμβληματική βεντάλια για το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Ελλάδα. Η καλλιτεχνική έμπνευση αντλήθηκε από τα μυκηναϊκά αγγεία και τα χρώματα που προέρχονται από τη μυκηναϊκή φύση.

ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ LOUIS VUITTON

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέλαβε να δημιουργήσει μια ειδική παράσταση για μία μόνο βραδιά, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα συλλογή High Jewelry της Louis Vuitton. Η αποκλειστική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδειο Αττικού, που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη, στις 13 Ιουνίου 2023. Για την περίσταση αυτή, ο Δημήτρης συγκέντρωσε μια ομάδα 35 Ελλήνων καλλιτεχνών και επανενώθηκε με την Breanna O’Mara, την κορυφαία ερμηνεύτρια των παραγωγών Transverse Orientation (2021) και Since she (2018).

Share This Story, Choose Your Platform!