Η Gallery Marginalia εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την εικαστικό Γεύσω Παπαδάκη, παρουσιάζοντας την  ατομική  έκθεση της, με τίτλο «Μικρή Αναδρομή».

Πρόκειται για τριάντα ένα έργα που χρονολογούνται από το 2017 μέχρι σήμερα.  Για την έκθεση αυτή, έχουν επιλεγεί έργα στα οποία διακρίνουμε περισσότερο ή λιγότερο υπαινικτικά την ανθρώπινη παρουσία. Η Γεύσω Παπαδάκη  με τα έργα της θέλει να εισχωρήσει στα εσώτερα της ανθρώπινης ψυχής, να αφουγκραστεί, να την κατανοήσει και να την εκφράσει. Ο έρωτας, η μοναξιά, οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και η ελπίδα, είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται. Όπως λέει και η ίδια «Τα έργα της έκθεσης είναι η έκφραση συνεχούς εσωτερικής αναζήτησης, σε μια προσπάθεια ανασύνθεσης των διαφόρων ψηφίδων του εαυτού μου. Ένα οδοιπορικό σε αυτά που ζούμε πραγματικά  ή νοερά». Πολλά από τα  έργα αυτά, έχουν ως πηγή έμπνευσης στίχους σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, όπως Κ .Καβάφη, Γ. Ρίτσο, Τ. Πατρίκιο, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Πολυδούρη. Η επιλογή των στίχων από την εικαστικό γίνεται επίσης με βάση τις ίδιες εσωτερικές αναζητήσεις.  Τα τριάντα ένα έργα της έκθεσης αποτελούν μια μικρή αναδρομή πάνω σε αυτά τα θέματα, εξ ’ου και ο τίτλος της έκθεσης.

Με πλούσιο, παλλόμενο και πολλές φορές έντονο χρώμα, η Γεύσω Παπαδάκη δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Χρησιμοποιεί ακρυλικά χρώματα, αλλά και ακουαρέλα, ενώ συχνά  και το  κολάζ είναι μια τεχνική που συντελεί εκφραστικά στο έργο. Κινείται μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης, πραγματικότητας και ουτοπίας, δίνοντας τη δυνατότητα  στο θεατή να έχει την προσωπική του ανάγνωση πάνω στο έργο ή και πολλαπλές αναγνώσεις.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Βασιλειάδης

Εγκαίνια: 10 Μαΐου στις 19.30

Διάρκεια: 10 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2024

Αρχ. Κυπριανού 15 Δ Ε 2059 Στρόβολος, τηλ.99657080

Share This Story, Choose Your Platform!