«Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX»θα ανέβει σε κορυφαίο ελληνικό θέατρο για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Κίνας και της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας

Το αεράκι του φθινοπώρου είναι αναζωογονητικό, οι Κινέζοι του εξωτερικού στην Ελλάδα μόλις πέρασαν το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου και σύντομα θα εγκαινιάσουν την Εθνική Ημέρα της Κίνας. Για τον εορτασμό της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και για να χαιρετίσουμε την έλευση της Εθνικής Εορτής, ο Σινο-ελληνικό Σύλλογος Παραστάσεων Τέχνης που ιδρύθηκε από Κινέζους του εξωτερικού στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει ένα υπέροχο εθνικό δράμα, το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX » στο κινεζικό και ελληνικό κοινό. Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Παλλάς, ένα κορυφαίο θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX» συνάντησε το κοινό για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου φέτος.  Η τριήμερη παράσταση έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές από το εξωτερικό κινεζικό κοινό και το τοπικό ελληνικό κοινό. Η Bai Suzhen και ο Xu Xian όχι μόνο αναπαρήγαγαν τα κλασικά της παραδοσιακής κινεζικής μυθολογίας στη σκηνή της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά έγραψαν και έναν θρύλο που είναι συνυφασμένος με την αρχαία ελληνική μυθολογία.  “Ο μύθος του λευκού φιδιού” είναι ένας από τους τέσσερις μεγάλους μύθους λαϊκής αγάπης στην Κίνα.  Το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX», που εμφανίστηκε στη σκηνή της Αθήνας, έκανε μια τολμηρή διασκευή του κλασικού κινεζικού μύθου. Κάνοντας το φίδι στο μπαστούνι του Ασκληπιού, του Έλληνα ιατρικού θεού στο Αιγαίο, να μεταμορφωθεί σε ένα όμορφο φίδι που ζει δίπλα στη Δυτική Λίμνη στην Κίνα.

Στην αξέχαστη χρονιά της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, ο Σινο-ελληνικό Σύλλογος Παραστάσεων Τέχνης ελπίζει να προωθήσει περαιτέρω τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, επιδεικνύοντας τη δύναμη των υπερπόντιων Κινέζων στο κυρίαρχο πολιτιστικό ρεύμα πεδίο, και να εμβαθύνουν τη φιλία μεταξύ των δύο λαών. Την παραμονή της Εθνική Εορτής, έχει επενδυθεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να μεταφερθεί το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX» στο εντυπωσιακό Θέατρο Παλλάς.

Το Θέατρο Παλλάς, λίγα μόλις βήματα από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα θέατρα της πόλης της Αθήνας, με 1.478 θέσεις. Το επιβλητικό πολυτελές κτίριο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της σκηνικής τεχνολογίας, επιτρέποντας στο κοινό να αποκτήσει οπτικά και ακουστικά εφέ.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει για δωρεάν εισιτήρια. Email:[email protected]

Επιπλέον, μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Κομφούκιου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το συνεργείο του «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX» θα μεταβεί στον Βόλο μετά την παράσταση στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου. θα ξεκινήσει την περιοδεία το «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ•REMIX», φέρνοντας τον όμορφο ανατολίτικο θρύλο σε περισσότερες ελληνικές πόλεις και μεταβιβάζοντας την ειλικρινή φιλία σε περισσότερους διεθνείς φίλους.

https://www.facebook.com/SinoHellenicSHPAA

Instagram:

Share This Story, Choose Your Platform!