Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τον μήνα Μάιο σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με τίτλο «Περί Φωτογραφίας» στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «landscape stories», την επιμέλεια της οποίας έχει ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν έναν φωτογραφικό περίπατο σε χώρους πολιτισμού του Δήμου Χανίων, που αυτό το διάστημα φιλοξενούν εκθέσεις φωτογραφίας, με συζητήσεις και ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, θα υλοποιηθεί για οικογένειες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φωτογραφία. Η Κιβωτός του πλανήτη». Επίσης, θα γίνουν βραδινές περιηγήσεις στην έκθεση με φωτογράφους καθώς και συναντήσεις ομάδων, συλλόγων και σχολών του τόπου μας, που ασχολούνται χρόνια με τη φωτογραφία. Η κάθε ομάδα θα κάνει μια παρουσίαση της ενδιαφέρουσας διαδρομής της, του σημαντικού έργου της και των πολλών εργασιών της, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας.

Τις παράλληλες δράσεις επιμελείται και συντονίζει η Άννα Νεμπαυλάκη, υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αφορούν στην συγκεκριμένη έκθεση.

Share This Story, Choose Your Platform!