Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία ομάδας νέων από την Νέα Ζηλανδία συνοδευόμενη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, η οποία φιλοξενήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικού Προγράμματος που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο και σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την δημιουργία γέφυρας πολιτισμού με την γη των πατέρων τους.

Τα παιδιά τα συνόδευαν οι γονείς τους στο πρώτο τους αυτό ταξίδι στην Κρήτη, αναζητώντας την ταυτότητα τους, την οποία βρίσκουν μέσα από την ιστορία, την παράδοση και την πίστη αυτού του τόπου. Κατά τη διαμονή τους στην Κρήτη, μετά από μια ολιγοήμερη στάση στη Λήμνο, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με νέους της ηλικίας τους, ενώ έδωσαν νέα ημερομηνία συνάντησης για το επόμενο έτος.

H πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας αποσκοπεί να έλθουν τα παιδιά στην Ελλάδα και να γνωρίσουν την Κρήτη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και τους ιστορικούς δεσμούς με τη Χώρα που προέρχονται, λόγω της σημαντικής παρουσίας των Νεοζηλανδών στρατιωτών στο νησί κατα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Share This Story, Choose Your Platform!