Με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσία δεκάδων φίλων των εικαστικών, πραγματοποιήθηκαν στην «Αγορά Αργύρη» το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου,   τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των μαθητών από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.  Σε  αυτή εκτίθενται περισσότερες από χίλιες δημιουργίες μαθητών από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορία της Τέχνης.

Το εργαστήρι αποτελεί έναν χώρο ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την πραγματοποίηση των εγκαινίων επεσήμανε πως « Η εικαστική  και καλλιτεχνική  παιδεία συνεχώς υποβαθμίζεται και είναι ευτύχημα για την πόλη που υπάρχει αυτή η δομή η οποία συμβάλει στην ολοκλήρωση χαρακτήρων», σημειώνοντας επίσης ότι «Από τα 450 παιδιά που φοίτησαν στα τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου, τα 300 εντάχθηκαν στα μειωμένα ή μηδενικά τιμολόγια του». Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού συνεχάρη τους καθηγητές των εικαστικών των οποίων «η δουλειά ξεπερνά τα στενά όρια του εικαστικού εργαστηρίου καθώς μεταξύ άλλων επιλήφθηκαν την εικαστική παρέμβαση στο ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας, την διακόσμηση του ξενώνα αστέγων και κατασκεύασαν  δώρα για το κοινωνικό φροντιστήριο».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής στη δομή του σχολείου 2ης ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης του «Αγ. Στεφάνου» Μιχάλης Καραγεωργίου, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει για τους κρατούμενους που συμμετέχουν σε αυτή την πραγματοποίηση μαθημάτων από καθηγητές του εικαστικού.

Στα εγκαίνια προλόγισε η υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου Μαρία Μανεσιώτη. Παραβρέθηκαν οι καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα, Κολοκυθά Μαρία, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Στάμου Βασιλική, Παντελής Διονύσιος, Φερεντίνος Παναγιώτης, Βressoud Ganaelle, Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Παναγιώτα, Μεθενίτης Σπύρος, Λαμπρινάκος Πέτρος και Γιαννούλη Πολυξένη.

Share This Story, Choose Your Platform!