Η Γερμανίδα γλύπτρια Ρίτα Χάμπερμαν έρχεται στην Ύδρα για μία έκθεση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο “Aegean Inspirations”, η οποία  θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 30 Απριλίου 2024, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.

Οι δημιουργίες της Ρίτας προέρχονται από την καρδιά της, από τη ψυχή της, από τη γύρω γη, από τους ανθρώπους κοντά της, από αντικείμενα γύρω της. Είναι σε θέση να μεταφέρει την εικόνα του μυαλού της στον πηλό με εκπληκτική λεπτομέρεια και πάθος. Με τα χρόνια συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για γλυπτική και δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί ο πολιτισμός άνθισε εδώ από τα αρχαία χρόνια. Το υπέροχο φως, η ομορφιά της γης, η φιλικότητα των ανθρώπων παράγουν ένα σύνολο που προσφέρει το καλύτερο υπόβαθρό σε έναν καλλιτέχνη. Η έμπνευση έρχεται πραγματικά πιο εύκολα εδώ στην Ελλάδα από οπουδήποτε αλλού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρίτα Χάμπερμαν: “Στην Ελλάδα, μου αρέσει το Φως, είναι δυνατό και λαμπρό, σε γεμίζει θετική ενέργεια, αποτελεί την κεντρική πηγή των εμπνεύσεων μου. Χρειάζεται το Ελληνικό Φως ο Καλλιτέχνης για να δημιουργήσει, καθώς η καθαρότητά του συνθέτει μια εσωτερική δημιουργική δύναμη.
Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
Διάρκεια Έκθεσης 6 Απριλίου – 30 Απριλίου 2024
Καθημερινά: 9.00 – 16.00

Share This Story, Choose Your Platform!