Την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου ο πεζοπορικός σύλλογος Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή, θα περπατήσει σε ένα γνώριμο βουνό στη περιοχή Μαραθία Κεριού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τις φαντασμαγορικές θεάσεις του κόλπου του Λαγανά. Θα συναντηθούμε στις 11 το πρωί στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη Λίμνη Κερίου (συντεταγμένες από google maps 37.68366, 20.83564).

Στη πεζοπορία μας θα συναντήσουμε χόρτα, ελιές, πεύκα, ποώδη φυτά, εικόνες μαγευτικές του κόλπου Λαγανά και πολλά άλλα.

Η πεζοπορία μας θα είναι μονής κατεύθυνσης και δεν θα είναι κυκλική. Αυτό σημαίνει ότι θα σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητα και τυχόν άλλου είδους μεταφορικά μέσα στη Λίμνη Κερίου και θα υπάρχει λεωφορείο που θα μας πάει στην αρχή της πεζοπορίας μας (για τα μέλη του συλλόγου είναι δωρεάν η μετακίνηση τους και όσοι δεν είναι μέλη έχουν μια συνεισφορά στο κόστος του λεωφορείου της τάξης των 2,00 (δύο) ευρώ). Αυτό σημαίνει δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στο ραντεβού μας διότι το λεωφορείο θα αναχωρήσει με όσους βρίσκονται στη καθορισμένη ώρα.

Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στην αρχή της πεζοπορίας μας που θα είναι το χωριό Κερί. Θα ξεκινήσουμε από την καρδιά του χωριού και θα κατευθυνθούμε προς το Μαραθία. Μετά από μια όμορφη και απολαυστική περιπλάνηση στο βουνό, θα καταλήξουμε στην Λίμνη Κερίου Ο υγρότοπος της λίμνης Κερίου αποτελεί τμήμα του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου και παράλληλα είναι ενταγμένος στο Δίκτυο Natura 2000. Επίσης σημαντικές παρεμβάσεις στον βιότοπο αποτελούν η προσπάθεια αποξήρανσης τέλη 19ου με αρχές 20ου αιώνα, οι συνεχείς προσπάθειες νόμιμες ή μη άντλησης των αποθεμάτων υδρογονάνθρακων και τέλος η ύπαρξη γεωτρήσεων νερού στο πάνω μέρος του.

Η διάσχιση του Μαραθία από το Κερί στην λίμνη Κεριού είναι μια εύκολη κατηφορική διαδρομή των 7,5 χιλιομέτρων.

Share This Story, Choose Your Platform!