Μουσείο Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας)

Διεύθυνση:

Πολυχώρο Άθλησης και Πολιτισμού “Προμηθέας” στον Καστελόκαμπο Πάτρας.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Οδός Αρχιμήδους, Κτίριο 7
Ρίον 26504, Πάτρα.

Υπεύθυνη Μουσείου: Δρ. Ασκούνη Κωνσταντίνα
e-mail: [email protected]
www.facebook.com/museumedu.gr

Τηλ. 2610.425898
www.elemedu.upatras.gr

Share it!

Μουσείο Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών

Το Μουσείο Εκπαίδευσης ανήκει στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρύθηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιωσήφ Μπουζάκη. Διευθύντρια του Μουσείου είναι η Καθηγήτρια Άννα Φτερνιάτη.

Στον χώρο του Μουσείου εκτίθενται ιστορικά εκπαιδευτικά τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν τόσο από σχολεία της περιοχής όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των 60 περίπου ατόμων ανά επίσκεψη και γίνεται μια λεπτομερής περιήγηση και ιστορική αναδρομή σε όλες τις θεματικές ενότητες που αποτελούν το σχολείο του παρελθόντος όπως:

Εικονική Σχολική Τάξη, Ελληνικά Σχολικά Βιβλία και Σχολικά Βιβλία άλλων χωρών, Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας, Αντικείμενα Σχολικού Περιβάλλοντος, Εκπαιδευτικά νομοσχέδια, διατάγματα, νόμοι, έντυπα, Εκπαιδευτικά – σχολικά – παιδαγωγικά περιοδικά , Φωτογραφικό υλικό από σχολικές εκδηλώσεις, Αντικείμενα από σχολικά συσσίτια κ.α.

Παράλληλα με την ξενάγηση, υλοποιούνται και 5 εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. Τα Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα
  2. Ο Μύθος του Προμηθέα
  3. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
  4. Η Ελιά
  5. Το Μουσείο των Μύθων.

Από το 2015 που επαναλειτούργησε, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 30 χιλιάδες μαθητές.

Το Μουσείο Εκπαίδευσης στεγάζεται πλέον σε μία αίθουσα 160 τ.μ. στον Πολυχώρο Άθλησης και Πολιτισμού “Προμηθέας” στον Καστελόκαμπο Πάτρας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία’ προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να εξετάσουν λογοτεχνικά, θεωρητικά και κριτικά κείμενα μέσα από μια ποικιλία πολιτιστικών πλαισίων, αναπτύσσοντας έτσι προηγμένες δεξιότητες κατανόησης ερμηνείας και ανάλυσης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η ανάλυση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας, με μαθήματα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, Απόκτηση Δεύτερης Γλώσσας (Second Language Acquisition), Διγλωσσία, και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, επιτρέποντας στους φοιτητές να αναπτύξουν πρακτικές και ακαδημαϊκές τεχνικές για περαιτέρω έρευνα στους τομείς της Λογοτεχνίας και της Γλωσσολογίας.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Συνέδρια – Ημερίδες – Σεμινάρια

Εκδηλώσεις

Εκδόσεις

INNOVATIONS