“Memory can change the shape of a room; it can change the color of a car”

Leonard Shelby, Memento (2000)

 Η αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μπαξεβάνη με τίτλο Objects may be closer than they appear.

 Η ανεστίαστη φωτογραφία μιας γυναίκας, τραβηγμένη αρκετά χρόνια πριν, και η εξίσου ασαφής ανάμνηση της πραγματικής εικόνας, πυροδοτεί μια άσκηση πάνω στις φθαρμένες μνήμες, και την φωτογραφική πρακτική που απολαυστικά τις υποκαθιστά, με εξίσου πλαστά τεκμήρια. Οι οπτικές μνήμες, ξαναδημιουργούνται τη στιγμή που τις ανακαλούμε, ενώ η φωτογραφία αποτελείται από τα ίχνη του χρόνου, που επιλέγουμε να κρατήσουμε.

Δεν πρόκειται φυσικά, για μια σε βάθος ανάλυση, αλλά για μια ηδονοβλεπτική ματιά, σε αποσπασματικές αναμνήσεις, λανθάνουσες ερμηνείες και υποκειμενικές αφηγήσεις. Η φωτογραφία λειτουργεί ως μέσο διάθλασης της ανάμνησης, και οι μνήμες ως γεννήτριες μεταφορικών αναγνώσεων της φωτογραφίας Αυτό που κρατάμε στο τέλος, είναι οι εικόνες και η απόλαυση που μας προσφέρουν.

Έναρξη: Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, 14:00 – 21:00

Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου – 12 Φεβρουαρίου 2022

Ο Παναγιώτης Μπαξεβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από το 1997 εργάζεται σαν φωτογράφος still life, αρχιτεκτονικής και εσωτερικών χώρων. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ελληνικά περιοδικά, διαφημιστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία, κατασκευαστικές και μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων. Από το 2010 διδάσκει φωτογραφία σε σχολές φωτογραφίας και design (AKTO, VSA) και ιδιωτικά.Παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση “a quiet disorder” στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου το 2018.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου

Βαλαωρίτου 9α, 10671                                   τηλ: 2103607598                      email: [email protected]

Αθήνα                                                                fax: 2103607546                            www.ekfrasi-art.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00-20.00, Τετάρτη: 12.00-18.00
Σάββατο: 12.00–15.00,  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Σύμφωνα με τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας αποφυγής της διασποράς του Covid-19, παρακαλούμε να κρατήσετε 2 μέτρα απόσταση από άλλους επισκέπτες και υπενθυμίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας.
Με βάση τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την  είσοδό σας στη γκαλερί είναι απαραίτητη η επίδειξη:
1. πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικού Rapid / PCR test με ισχύ 48 ωρών.
2. δελτίο ταυτότητας.

Share it!