Με έναν θρυλικό πιανίστα της εποχής μας, τον Cyprien Katsaris, αρχίζει η νέα χρονιά για τον κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές. Ο κορυφαίος βιρτουόζος, που συμμετείχε πριν από δύο χρόνια σε ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ με τέσσερα πιάνα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, επιστρέφει για να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, ενδεικτικό της αστείρευτης μουσικής φαντασίας του, του τεράστιου εύρους του ρεπερτορίου του και της άνεσης με την οποία κινείται ανάμεσα στις μεγαλόπνοες συνθέσεις και στις μικρότερες φόρμες.

Αυτή τη φορά, στη συναυλία του, ο Cyprien Katsaris εστιάζει σε λαμπρούς μουσουργούς, αλλά και σε έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα, που φέρουν τη σφραγίδα της απαράμιλλης ερμηνείας του. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ερμηνεύσει μινιατούρες αντιπροσωπευτικών συνθετών του ευρωπαϊκού Κλασικισμού και Ρομαντισμού: Joseph HaydnFranz SchubertFranz Liszt  και Frédéric Chopin.

Στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ του, ο γαλλοκύπριος μετρ του πιάνου θα παρουσιάσει ένα «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» που συνδυάζει έργα Ludwig van Beethoven και Franz Liszt, όπως η λαμπερή Φαντασία πάνω σε μοτίβα από «Τα ερείπια των Αθηνών», με δημιουργίες Ελλήνων συνθετών, τους οποίους έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο, μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά και τις ηχογραφήσεις του, τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει ο μαέστρος Χρήστος Ηλ. Κολοβός σε σημείωμά του σχετικά με τη δεύτερη ενότητα του ρεσιτάλ του Cyprien Katsaris στο Μέγαρο: «Το μοναδικό “Αφιέρωμα στην Ελλάδα” καλύπτει περίπου 200 χρόνια μουσικής. Ξεκινά τον 19ο αιώνα με μία από τις Εισαγωγές για σόλο πιάνο του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, του «Πατριάρχη» της Νεοελληνικής μας Έντεχνης Μουσικής, για να καταλήξει στα Έξι σκίτσα του Γιώργου Λεωτσάκου (πρώτη παγκόσμια παρουσίαση) και σε ένα δείγμα της δουλειάς του Ελληνοκύπριου Φαίδρου Καβαλλάρη, γραμμένο στην αυγή του αιώνα μας.

Ο Cyprien Katsaris θα ερμηνεύσει ακόμη συνθέσεις Ρένας Κυριακού, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Γιάννη Α. Παπαϊωάννου.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Share This Story, Choose Your Platform!