Για πρώτη φορά δύο «συνομήλικες» γκαλερί της Αθήνας, που τις ενώνει ο συναγωνισμός για ένα καλύτερο αύριο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η Gallery Genesis, συνεργάζονται και παρουσιάζουν από κοινού την εκατοστή έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη που έχει τον τίτλο «100»!
Η εκατοστή, επετειακή έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Art Project Space και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Ηλέκτρα Δουμά – Χαλκούση και ο Γιώργος Τζάνερης.

Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν, 50 Giclée print αφίσες που επιλέχτηκαν από το σύνολο των ατομικών εκθέσεων που έχει πραγματοποιήσει ο καλλιτέχνης στα 42 χρόνια εικαστικής πορείας του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αφίσες αυτές, που επανατυπώθηκαν σε διάσταση 70×50 cm, μας συστήνονται ως αυτοτελή εικαστικά έργα, καθώς ο καλλιτέχνης έχει επέμβει ζωγραφικά κάτι που τις καθιστά μοναδικές και άκρως συλλεκτικές. Παράλληλα θα εκτίθεται και ένα επετειακό ζωγραφικό έργο σε καμβά διαστάσεων 100×100εκ., ως «γέφυρα» για την καινούργια του δουλειά. Ταυτόχρονα στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Art Project Space, θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα της προσωπικής συλλογής του καλλιτέχνη από την μέχρι τώρα πορεία του, με κάποια από αυτά να εκτίθενται για πρώτη φορά.


Χορηγοί επικοινωνίας είναι:
Art22, Art views, Axia news, Art Point View
Διάρκεια: 3 έως 18 Φεβρουαρίου 2023

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο 11:00-15:00
Κυριακή, Δευτέρα ανοιχτά μόνο κατόπιν ραντεβού

Συνδιοργάνωση:

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η Gallery Genesis, οι οποίες άνοιξαν τον Φεβρουάριο του 2010 την ίδια ημέρα(!) και «γιορτάζουν» τη συμπλήρωση των 13ων ετών απρόσκοπτης λειτουργίας τους με την εκατοστή επετειακή έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη.

Share This Story, Choose Your Platform!