Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, από την 1η Οκτωβρίου 2021 προχωρά σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της. 

Το νέο ωράριο διαμορφώνεται  ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Δευτέρα:         8:30 έως 14:45
Τρίτη:              8:30 έως 19:45
Τετάρτη:         8:30 έως 14:45
Πέμπτη:          8:30 έως 14:45
Παρασκευή:   8:30 έως 14:45

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΚΑΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 έως 16:00

Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, ισχύουν επίσης οι εξής κανονισμοί:

  1. Κατά την επίσκεψη τους στο κτήριο, οι αναγνώστες οφείλουν να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις 1,5μ.  και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού. 
  2. Κατά την είσοδο των αναγνωστών στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) ή τον αριθμό της κάρτας μέλους για λόγους ασφαλείας.
  3. Η χρήση του αναγνωστηρίου πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού διάρκειας μιας ώρας και τριάντα λεπτών. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης  του αναγνώστη και του τραπεζιού ανάγνωσης καθώς και η μετακίνηση επίπλων. 
  4. Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια. Η αναζήτηση των τεκμηρίων πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον κατάλογο της βιβλιοθήκης στο https://patraslibrary.openabekt.gr/el και η ανάσυρση θα γίνεται από το αρμόδιο προσωπικό και μόνο. Σημειώνεται ότι τα τεκμήρια που έρχονται σε επαφή με το κοινό παραμένουν υποχρεωτικά 72 ώρες σε καραντίνα. 
  5. Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων για τα τμήματα δανεισμού (δανεισμός, επιστροφή βιβλίων)  είναι μέχρι δύο άτομα για το τμήμα ενηλίκων της κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Φωκαίας  και ένα άτομο για το παιδικό τμήμα. Ο  χρόνος παραμονής  στο χώρο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά. 

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από τους πληροφοριακούς πόρους  οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813
Παράρτημα Φωκαίας:2610312745
Παιδικό τμήμα: 2610226792
email: [email protected]

Ηλεκτρονικός κατάλογος:  https://patraslibrary.openabekt.gr/
Αποθετήριο ψηφιακών συλλογών: http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/