Παράταση έλαβε η έκθεση «Περί Βιβλιοθηκών» η οποία φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρναράς» έως και τις 25 Νοεμβρίου 2022 . Πρόκειται για μία σπάνια συλλογή από χαρακτικά, φωτογραφίες και ιστορικές εκδόσεις από το υλικό του ιστοτόπου «Περί Βιβλιοθηκών- aboutlibraries.gr»

Στην εκδήλωση των εγκαινίων που διοργανώθηκε από την Μη κερδοσκοπική οργάνωση «Κήπος Φιλοβίβλων» και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) παρουσιάστηκαν οι νέες δράσεις της ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 3.500 τεκμήρια. Πρόκειται για έναν χώρο πρωτότυπης έρευνας και συλλογής σημαντικού και σπάνιου αρχειακού και άλλου υλικού, που επικεντρώνεται στις βιβλιοθήκες και στην ιστορία τους, στην παρουσίαση μοναδικών συλλογών, αλλά και προσωπικοτήτων που συνδέονται με τις βιβλιοθήκες σε Ανατολή και Δύση από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κα Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του «Δικτύου», πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην υπουργός, η κα Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και ο κ. Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος, ιδρυτής και εκπρόσωπος του «Κήπου Φιλοβίβλων».

Σκοπός της έκθεσης, πέραν της ανάδειξης του «Περί Βιβλιοθηκών – aboutlibraries.gr» και της επίσημης παρουσίασης του «Κήπου Φιλοβίβλων», είναι να γίνει αντιληπτή, τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και στους ειδικούς, η μέθοδος που ακολουθείται για τον εμπλουτισμό και την οργάνωση της ψηφιακής αυτής εγκυκλοπαίδειας. Έτσι, παρουσιάζεται σε δεκαέξι προθήκες μοναδικό εικονογραφικό υλικό από τη συλλογή της Φωτοθήκης του ιστότοπου www.aboutlibraries.gr, όπου απεικονίζονται ιστορικές βιβλιοθήκες από τη Βυζαντινή εποχή, την ιταλική Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, αλλά και στοχαστές, Έλληνες και Ευρωπαίους κυρίως, στον χώρο της βιβλιοθήκης τους ή συντροφιά με τα βιβλία τους.

Την έκθεση συνοδεύουν δίγλωσσος κατάλογος σε ελληνικά- αγγλικά ( https://www.aboutlibraries.gr/libraries/htmlDocs/exhibition_catalogue_2022.pdf ) τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή όπως επίσης και video ( https://www.youtube.com/watch?v=fittXza-obs ) ξενάγησης στον εκθεσιακό χώρο.

Η έκθεση «Περί Βιβλιοθηκών – aboutlibraries.gr» είναι ανοικτή για το κοινό στον χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» (Ακαδημίας 20 & Βουκουρεστίου, 2ος Όροφος) μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2022 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-14.00).

Share This Story, Choose Your Platform!