Δελτίο Τύπου

Days of Art in Greece, τεύχος 13

Σελίδες: 259

Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.

Χαρτί: garda pad kiara και χαρτί γραφής.

Κυκλοφορεί το 13ο τεύχος της δίγλωσσης έκδοση πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών Days of Art in Greece.

Το τεύχος καλύπτει μεγάλο εύρος της δραστηριότητας στον χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού στην Ελλάδα με στόχο να προβάλει στη χώρα μας και στο εξωτερικό, τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, την εκδοτική δραστηριότητα και τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί:

  • Η Δρ. Αρχαιολόγος Αγγελική Γ. Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν σε πολυσέλιδο αφιέρωμα την Αρχαία Ερέτρια.
  • Ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Μανόλης Μανωλεδάκης παρουσιάζει με άρθρο του την αρχαιολογική ανασκαφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης
  • Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης μιλάει στον Θανάση Βασιλείου για την Καινοτομία και συνεισφορά του Πανεπιστημίου.
  • Ο Δρ, Φιλοσοφίας Δημήτρης Δακρότσης επιμελέιται αφιερώματος στην αλληλεπίδραση Τέχνης και Τεχνολογίας με τη συμμετοχή ανθρώπων του ακαδημαϊκού χώρου: Ιωάννης Μελανίτης, Αθανάσιος Νικολαΐδης, Γιάννης Ρεφανίδης, Χαράλαμπος Ζ. Πατρικάκης, Θάλεια Τσαλκιτζή
  • Η Δρ. Άρτεμις Ποταμιάνου τοποθετείται σε συνέντευξη της στην Φαίη Τζανετουλάκου σχετικά με την προσέγγιση θέασης της Τέχνης.
  • Την ύλη συμπληρώνουν άρθρα και αφιερώματα γραμμένα από έλληνες και ξένους επιστήμονες.
  • Στην ενότητα «Μουσεία – προορισμοί» παρουσιάζονται σημαντικά Μουσεία της Ελλάδας τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην περιφέρεια.
  • Είκοσι έλληνες καλλιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι, δίνουν το στίγμα τους μέσα από κείμενα κριτικών, καθηγητών και ιστορικών τέχνης.
  • Στη σχετική ενότητα παρουσιάζονται πρόσφατες εκδόσεις όλων των επιστημονικών πεδίων των σημαντικότερων εκδοτικών οίκων.
  • Την έκδοση συμπληρώνει ευρετήριο μουσείων, αρχείων, χώρων τέχνης, βιβλιοθηκών, πινακοθηκών κτλ σε όλη τη χώρα ανά περιφέρεια και δήμο.

Ενδεικτική της ποιότητας και της συνέπειας της έντυπης έκδοσης είναι η πιστοποίηση της από τον ΟΣΔΕΛ ως «επιστημονικό περιοδικό».

Παράλληλα συνεχίζουμε να διευρύνουμε τη λίστα συνδρομητών μας εντάσσοντας σημαντικές βιβλιοθήκες πανεπιστημίων, μουσείων, ιδρυμάτων και φορέων πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα συνεχίζεται η καθημερινή ενημέρωση της δίγλωσσης ιστοσελίδας www.daysofart.gr. Στόχος της διαδικτυακής έκδοσης είναι η συστηματική και καθημερινή προβολή θεμάτων του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων.

Μπορείτε να αναζητήσετε το Days of Art in Greece στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, τον Αερολιμένα Αθηνών και άλλα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

 Days of Art in Greece

Ημέρες Τέχνης – Days of Art #13 Μουσεία προορισμοί – Museum destinations #13 Περιεχόμενα – Contents #13

Μουσεία προορισμοί – Museum destinations #13

Ημέρες Τέχνης – Days of Art #13

Share it!