Τίτλος: Η Αγία και Πανσοφος Αικατερίνη

Συγγραφέας: Αργυρώ Καρβουδάκη

Εκδόσεις: Νεκτάριος Παναγόπουλος

Θέμα: Θρησκεία

Γλώσσες: Ελληνικά / Αγγλικά

Σελίδες: 126

Διαστάσεις: 20×13

Ένας ευσύνοπτος, κατατοπιστικός οδηγός Ναών και Μονών της Αγίας Αικατερίνης στην Ελλάδα και στον κόσμο. Την έκδοση συμπληρώνει η περιγραφή του βίου της Αγίας Αικατερίνης, μίας Αγίας που είναι εξίσου αγαπητή στη Δύση και την Ανατολή, προστάτιδα των καθηγητών, δικηγόρων, διανοούμενων και φιλοσόφων.

Η ίδια έζησε τον τρίτο αιώνα, σε μια περίοδο δύσκολη για τους χριστιανούς που ζούσαν με τον κίνδυνο του σφαγιάσου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ή Δωροθέα ήταν μια γυναίκα μορφωμένη με αριστοκρατική καταγωγή που είχε συγκεντρώσει γύρω της κύκλο μορφωμένων ανθρώπων της Αλεξάνδρειας. Μετά τη μεταστροφή της ονομάστηκε Αικατερίνη. Μαρτύρησε για τον χριστιανισμό και βρήκε το θάνατο όταν αρνήθηκε να προδώσει τα θρησκεία της.

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι ναοί και μονές αφιερωμένες στην Αγία βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασφαλώς, η γνωστότερη είναι η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά. Ιδρυτής του Μοναστηρίου είναι Ιουστινιανός και σε αυτόν φυλάσσεται η λάρνακα με το σκήνωμα της  Αγίας Αικατερίνης.

Share it!