Τίτλος:
Δυο φορές το ’21, 21 Ήρωες και 21 Ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Συγγραφέας:
Αγγελική Μαστρομιχαλάκη-Παντελής Ζούρας

Εικονογράφηση :
Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Είδος:
Ιστορία, παιδικό

Εκδόσεις:
Εν πλω

Χρονολογία:
2021

Γλώσσα:
Ελληνικά

Σελίδες: 120

Share it!

Η επέτειος των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης έγινα αφορμή να ξανακοιτάξουμε ως λαούς την δύσκολη αυτή περίοδο της Ιστορίας μας. Το βιβλίο της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και του Παντελή Ζούρα, αν και είναι γραμμένο για παιδιά, τόσο το περιεχόμενο του, τα κείμενα και η εικονογράφηση του το κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστο ακόμα και για τούς ενήλικες, που σίγουρα θα μάθουν πολλά για τις προσωπικότητες που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην Επανάσταση.

Το βιβλίο, με τρόπο σύντομο αλλά περιεκτικό προβάλει η δράση και τη συνεισφορά  των πασίγνωστων ή λιγότερο γνωστών ηρώων. Μέσα από τη παρουσίαση της ζωής και της προσφοράς του καθενός, αναδεικνύεται η συμπόρευση ανθρώπων με τόσο διαφορετικές καταβολές στον κοινό Αγώνα για Ελευθερία.

Ο τίτλος του βιβλίου «Δύο φορές το ‘21» αναφέρεται στην παρουσίαση 21 αντρών και 21 γυναικών που δε δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους, την περιουσία τους, τα παιδιά τους στην Επανάσταση. Άνθρωποι καθημερινοί που αγωνίστηκαν, έγιναν πρότυπα, έγραψαν ιστορία…